dyzmek Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 witam proszę o pomoc ponieważ nie wiem jak zrobić by rodzaj broni automatycznie zmienil sie po tym jak w niego wejde czyli np:mam teraz uzi a lezy ak 47 i ma mi zmienic rodzaj broni na ten w który wszedłem jak to zrobić.i jak zrobić kończącą się amunicje i magazynki do niej że jak podniosę to mam o tyle i tyle wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Chmm: rodzaj_broni = "ak 47"? GML if amunicja > 0 { amunicja -= 1 instance_create(obj_kulka,x,y) } ? Na przyszłość piisz jaśniej, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 i jak zrobić kończącą się amunicje Ustawiasz zmienna np global.amunicjabron na 60 a później przy każdym strzale sprawdzasz czy global.amunicjabron jest większe od zera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Łap przykład przeładowania i zmiany broni Marka: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=151 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi