Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 W związku z licznymi pytaniami na temat zmniejszania poziomu ostrzeżeń informuję iż nie usuwamy warnów z waszych profili nawet jeśli mają po kilka lat. Poziom ostrzeżenia nie powinien być traktowany jak zdjęcie profilowe w portalu społecznościowym ("usuńcie, bo brzydko wygląda"). Jest jedynie informacją dla redakcji o tym, czy ktoś popełnia wykroczenia czy nie. Uzyskanie 100% ostrzeżeń wcale nie oznacza blokady konta - zawsze sprawdzamy log ostrzeżeń przed jego zablokowaniem. Dlaczego nie zmniejszamy? Ponieważ dochodzi potem do sytuacji, że osoby mające 15 - 20 ostrzeżeń mają tak naprawdę czyste konto (0%) i są traktowane bezkarnie. Nieusuwanie ostrzeżeń sprawia, że blokady i ostrzeżenia rozdzielane są w bardziej uczciwy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 A jak ktoś sobie zapracuje na ściągnięcie warna(uzupełniane dokumentacji, pomaganie nowym) to jak z tym jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Z tego co wiem to honorujemy ujemnym warnem jeśli ktoś ma spory pozytywny wkład w rozwój Polskiej GM sceny albo GMClanu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ale mało kto ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 A jak już ktoś ma to zwykle nie ma co mu zdjąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Straszne to wszystko co mówicie, ale może jest w tym ziarnko prawdy. Nawiązując zróbcie automatyczne zapisywanie wysłanych pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 To odswiezcie wszystkim warnlogi, bo serio moj (i nie tylko) warnlog nie dosc ze nie jest w pelni uczciwy (np twoj warn gnysku, po prostu napisalem szouta w zlym momencie i dostalo mi sie bana za nic), to do tego wygladam jak jakis dres, ktoremu jest fajnie z warnami, i to nie tylko ja. Wyglada jakbyscie nagle z Platkiem tak postanowili i tyle. Do tego, z ta zmiana moderatorzy powinni w innych sytuacjach wstawiac warny, wiec stare warny musza zostac usuniete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ja nic z gnyseim nie ustalałem. Dziś zobaczyłem ten temat i po prostu odpowiedziałem Ingenowi. I nie jest to przecież żadna zmiana. gnysek tu nie informuje o żadnej zmianie tylko informuje o tym jak jest tych do których to do tej pory nie dotarło. A jest to prawdopodobnie spowodowane pojawiającymi się coraz częściej idiotycznymi wiadomościami do redakcji z "prośbą" o zdjęcie warna. Prośba nie bez powodu została objęta w cudzysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Wszystko tylko aby ograniczyć trolling, który ostatnio dosyć się nasilił ostatnimi czasy. Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Problem polega na tym, że większość osób która dostaje warny czuje się pokrzywdzona tym, że je otrzymuje, zamiast okazać skruchę. Naprawdę, nie wystawiamy ostrzeżeń dla żartów, zabawy, czy z nudów. Ba, gwarantuję wam, że mam ciekawsze rzeczy do roboty niż spędzanie kilku - kilkunastu minut na studiowanie kto zaczął bałagan w temacie, kto kogo pierwszy wyzwał, czy z danego IP czasem nie pisze osoba z dwóch kont. Samo czyszczenie tematów też zabiera sporo czasu i to jest naprawdę żmudna robota. Owszem, czasem są wyjątki od reguły, ale nie jestem zwolennikiem ściągania warnów (raz, że sprawdzać warnlog każdego usera jest trudniej niż po prostu spojrzeć na %%), dwa, że uczciwie byłoby ściągać wszystkim (np. usuwać starsze niż dwa, trzy lata), a nie tylko osobie która prosi. Tak naprawdę problem ostrzeżeń jest problemem który sami tworzycie - zachowując się przyzwoicie nie było by takich problemów - a i z naszej strony pewnie więcej uśmiechu by się zdarzało. Ja wiem, że to ciężko zrozumieć (jesteście w wieku w którym dyktatura rodziców przeszkadza, dyktatura nauczycieli przeszkadza, nie powiem już o JP100%...), ale wierzcie mi - gdy skończycie te 20 a nawet 30 lat, będziecie na ten problem patrzeć inaczej i zrozumiecie dlaczego działamy tak a nie inaczej. Niestety wiem, że niektóre rzeczy przychodzą z czasem i musimy jakoś z tym żyć - ja sam mam w domu młodszego brata z którym ciągle są problemy i który jest takim samym rozrabiaką jak wy (i co gorsza, nie mogę mu warnów wstawiać...). Ale tworzymy jakąś tam wspólnotę, więc chciałbym, żebyście traktowali nas, naszą pracę z szacunkiem - będzie to obopólna korzyść, zapewniam was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 W pelni rozumiem twoje rozumowanie, ale swoim postem poszedles juz o krok za daleko. To ze ktos ma 11-15 lat nie oznacza wcale ze jest kompletnym durniem i nie potrafi myslec logicznie. Wiek mentalny jest czesciowo zalezny od wieku, lecz nie w pelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 oj, jest, jak nie w pełni, to w jego większej części zależny. Będąc młodym nie masz nawet pojęcia że w wielu kwestiach myślisz jak wybitnie głupi. (btw. ja nie kieruje tego do Ciebie, mówię o ogóle młodzieży) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 gitara. % w warnach to przecież nie ocena na fotce, nie służy (a przynajmniej nie powinno) do szpanu jaki to ja grzeczny/niegrzeczny. tym bardziej że nawet warny że tak powiem 'zdjęte' i tak są widoczne w warnlogu, więc nie wiem komu potrzebne to, i co komu daje te 10% mniej. Jak ktoś wejdzie w wanrlog, czy warny sa pozdejmowane czy nie - i tak sie można pośmiać :) edit. A teraz zdjemijcie mi warna za mądrą przemowe hehe (żarcik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 a co z opcja żeby warny były widziane tylko dla jego posiadacza tj. właściciela konta? np. w profilu, osobistym panelu? będzie takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie mam czasu czytać całego tematu, ale w weekend miałem zamiar dorobić system obniżający co miesiąc/dwa system poziom ostrzeżenia o 10%, ale dostałem lenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Co 4 miesiące, nie mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Komuś w ogóle warny przeszkadzają XDD? Jeszcze mi powiecie, że posty sobie liczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie mam czasu czytać całego tematu, ale w weekend miałem zamiar dorobić system obniżający co miesiąc/dwa system poziom ostrzeżenia o 10%, ale dostałem lenia... Ale dostaniesz kopa w dupę i zaczniesz robić ;)(joke :P). Tak na serio to dorobisz ten system? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Moim zdaniem to gnysek dobrze napisał a Slash jak zwykle się czegoś czepia przecież wyraźnie napisał 20-30 lat to chyba taki próg jest w miarę dobry jakie ja błędy popełniałem 2 lata temu. Znalazłem temat w nowych postach i napisałem posta. Dopiero jak warna dostałem przejrzałem temat i kapnąłem się że jest z przed 2 lat ale wtedy myślałem że mieć 2000 postów będzie fajnie, nadal tak uważam ale nie za wszelką cenę. Wiecie można mieć 2000 postów i dostać w tym czasie 10 banów a można napisać 500 i mieć 1 - 2 warny to którego usera będziecie bardziej szanować. Edytowane 2 Marca 2010 przez Mimek Używaj znaków interpunkcyjnych! Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 a co z opcja żeby warny były widziane tylko dla jego posiadacza tj. właściciela konta? np. w profilu, osobistym panelu? będzie takie coś? Było i narzekaliście, że jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ja bym nic nie zmieniał, no ale dobra. Moim zdaniem to gnysek dobrze napisał a Slash jak zwykle się czegoś czepia przecież wyraźnie napisał 20-30 lat to chyba taki próg jest w miarę dobry jakie ja błędy popełniałem 2 lata temu. Znalazłem temat w nowych postach i napisałem posta. Dopiero jak warna dostałem przejrzałem temat i kapnąłem się że jest z przed 2 lat ale wtedy myślałem że mieć 2000 postów będzie fajnie, nadal tak uważam ale nie za wszelką cenę. Wiecie można mieć 2000 postów i dostać w tym czasie 10 banów a można napisać 500 i mieć 1 - 2 warny to którego usera będziecie bardziej szanować. Proszę złazić z mojej osoby, a przynajmniej nie prowokować do kłótni wynikających z głupoty jednego usera. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mam nadzieję, że ranmus wprowadzisz ten system, a z tą widocznością warnów tylko dla konkretnego użytkownika to bzdura i bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 @Up +1 Przynajmniej można się pośmiać jak cytaty są z postów w warnlogu np. Mało ambitny post. : ) "wtf? żal men joł" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi