DOJO Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Obejrzałem 2 tematy o Depthcie i nadal nie rozumiem... Próbowałem, sprawdzałem, I NIC. Chciałem zrobić że postać chodząc ZA Kamieniem zostaje nim zasłonięta, za to przed kamieniem pokazana.. Tyle że mu ciągle tors i wszystko wyżej chowa! Wygląda to jak by ten kamień go zgniótł... Gra: Kliknij aby pobrać... W grze są już obiekty tylko w roomie pełno blockerów do testów jest, ustawić kamień wystarczy... Ktoś wytłumaczy mi co mam zrobić żeby uzyskać pożądany efekt? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 GML (Step gracza i kamienia) depth = -y; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donway Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 w objekt kamień ustaw depth większy niż 0 .. ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lutego 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 @up: sprawdź swoje rozwiązanie i domyśl się dlaczego jest błędne. Depth wszystkich obiektów powinien mieć -y http://www.yoyogames.com/make/tutorials - trzeci od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donway Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 @up: tylko czemu to co napisałem, najpierw sprawdziłem i u mnie działało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOJO Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 [spóźniony post, ale temat aktualny, ok? bo cały czas o to samo chodzi..] Teraz działa, dzięki (Nie wiedziałem że trzeba umieścić w stepie..) A teraz inny problem dotyczący tego samego.. Mam problem z tekstem za pomocą funkcji draw: GML draw_text(10+view_xview,460+view_yview,global.log); I tekst chowa się za drzewami... A nie powinien ;p Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 obiekt w ktorym jest draw powinien miec np -1000000000 deptha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOJO Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 obiekt w ktorym jest draw powinien miec np -1000000000 deptha Działa, dzięki! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi