Kargul Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam! Na pewno każdy z was zna windowsową grę "Frecell". No więc tam w centralnej części na górze jest taka głowa kolesia. No i jak przesuniesz myszkę w prawo to on patrzy w prawo. Jak przesuniesz myszkę w lewo to on patrzy w lewo. No więc jak zrobić coś takiego w GM? Chodzi mi o zmianę sprite'a oczywiście.. Pozdrawiam :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 W STEPIE GML if(mouse_x<x) image_index=1;//albo sprite_index=lewo else image_index=2;//albo sprite_index=prawo</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 GML if mouse_x>x { //kod na sprita w prawo } else { //kod na sprita w lewo } 3 raz z rzędu za późno :censored: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 He he... GML if( mouse_x > x ) image_xscale = 1; else if( mouse_x < x ) image_xscale = -1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wykorzystałem kod Candy i bardzo mi pomógł (tego szukałem). Dzięki :P Raczej zamykam temat bo dostałem to czego chciałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi