Gość Kamilosek Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Cześć mam problem gdyż mój wróg w grze 3d jest płaski to znaczy taki 2d jak zrobić żeby był puszysty to znaczy miał plecy i w ogóle żeby wyglądał normalnie a ni tak jak wycięty z kartki. Migajonca lampa i swiatlo do zapalania przy kontakcie. Zeby sie szybko ladowalo otoczenie to znacze ze nie jak ide to widze ze sie pojawia np: sciana , zeby tam juz byla.Flare tzn. takie cos co sie postawaia na ziemi i to oswietla droge. Wiem ,że dużo wymagam ale proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Rysuj elipsoidy zamiast billboardów. Flary? d3d_light_define_point Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Prosisz o gre 3D? zapytam: wiesz co to znaczy: d3d_start() ? jest to w twojej grze? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Jest pomozecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 tak. daj screena z gry. (tak z ciekawośći) czego ty chcesz? skoro masz model 3D to czemu z kartki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 CTRL nigdy w grach nie widziałeś billboarda? Płaski obrazek zawsze zwrócony do kamery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 hah... co no chce? biilboard czy scenerie? miał plecy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 hah... co no chce? biilboard czy scenerie? miał plecy :P Jest w zrucony do mnie ale jak stoję nad nim lub nad Ciałem to widzę jaki jest plaski oto screen mówiący sam za siebie. http://www.gmclan.org/up5972_5_sklejanka.html link do scrrenu Sory , że tak nie estetycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 widze... faktycznie płaski, wygląda jak sprite, czyli na d3d floor widać obrazek. no nic, trzeba zrobić model zamiast spritea :P żartuje. (zakładam że jest modelem...) po zabiciu jest przemina modelu, tak? może daj go wyżej... zrób troche bliżej tego screena albo daj exeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 widze... faktycznie płaski, wygląda jak sprite, czyli na d3d floor widać obrazek. no nic, trzeba zrobić model zamiast spritea :P żartuje. (zakładam że jest modelem...) po zabiciu jest przemina modelu, tak? może daj go wyżej... zrób troche bliżej tego screena albo daj exeka. jest przemiana ale jak np mam mniejszego stwora i patrze na niego jak mi gryzie Pięte XD to tez jest plaski wszytko jest plaskie naboje apteczki itp. p.s Postaram się jutro dać plik exe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 to ty używasz modeli? :P podaj przykładowy kod rysowania modelu w jakimś potworku... już jest jutro, więc daj exeka! nie można kurde zapisać>>create ex[...]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 https://gmclan.org/up1717_3_3D_project.html Stare... ale działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Tylko że nie działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A więc tą moją grę przerabiasz, mam nadzieje że zrobisz z niej coś fajnego a nie ją zepsujesz, co do ciebie ctrl chciałeś kod to masz go tu https://gmclan.org/uploader/634/wake_up_of_zombie.rar Edit: poza tym jak ci ciemno wejdź w kod gry tam gdzie jest menu, i zmieni zmienną bright z liczb na procenty,i daj powyżej 100 np. 500 dzięki czemu będziesz mógł przesunąć mgłę zgaduje że to bułka z masłem dla ciebie skoro przerabiasz tak rozbudowaną grę a co do białego tła po prostu wejdź w rooma i zmień kolor rooma na czarny do ostatniego będziesz musiał się pobawić w modele, marzipany itp. bo z figur geometryczny będzie to kiepsko wyglądać no cóż to tyle ode mnie powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Z tym białym tłem wiem co zrobić. jasność też już zrobiona razem z latarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi