Adamg1996 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Siemka Czy mógł by ktoś zrobić jakąś listę z najbardziej użytkowymi/najczęściej używanymi komendami z TP (razem z objaśnieniami co robią/do czego służą)? Potrzebuję tego ponieważ dopiero zaczynam przygodę z TP i niemogę zapamiętać wszystkich komend i często tracę czas na szukanie w internecie... Myślę że takie coś może też się przydać innym userom zaczynającym w TP Z góry dzięki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 ja nie kumam o co ci chodzi z tymi komendami? :C chodzi ci o cos w stylu: begin , end. , var ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 od tego masz dokumentacje. Spisz sobie wszystkie funkcje komendy i lecisz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Lutego 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 może chodzi o instrukcje, dyrektywy i funkcje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Var, const deklaruje zmienną, stałą. Read oczekuje na wpisanie czegoś i naciśnięnie enter Write wypisuje na ekranie. Uses deklaruje korzystanie z modułu. Jeśli aktywowałeś moduł CRT to dodatkowo masz GotoXY ustawia kursor na podaną pozycję TextColor zmienia kolor tekstu ReadKey podaje jaki klawisz został wciśnięty. Keypressed podaje czy jakiś klawisz został wciśnięty Delay wstrzymuje program na daną ilość milisekund. Takie były początki u mnie na zajęciach, na pewno jest tego więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi