Ray14 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam mam pytanko, robię grę gm w szkole i nie stety żaden z nauczycieli nie wie jak zrobić tabelę i wsadzić do każdej z jej komórek obiekt. problem w tym że mam room(3140x4800) i niestety nie mam zamiaru pisać każdej pozycji ręcznie tymbardziej że potrzebuję to na powierzchni(1880x4800) więc nie na całym roomie, ale jak ktoś zrobi na całym to też może być. aha i jak to jest możliwe to mógłby ktoś dodać tutorial czy coś takiego? z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 GML for (i=0; i<100; i+=1) { tab[ i ] = instance_create(0,0,test); } o to chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray14 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 niestety nie dziala tak jak bym chciał może mógłbyś zrobić tutorial z inventory takim jak w margonem ale aby obiekty przenośić drag and dropem. robie tę grę tak jak powiedziałem na kurs a więc miejsce w creditsach gwarantowane. A może to jest związane z Grid-em. albo czymś takim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 ale przecież inventory drag&drop masz w przykładach na głównej, wiec o co chodzi? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray14 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 dobra mam inventory z tej strony: http://ytanium.altervista.org/ygd/ygd.php?p=examples ale działa tylko w pionie albo poziomie (szereg) a ja potrzebuję aby było 4*4 ktatki(kratka32*32) jeśli ktoś by mógł to bardzo proszę o pomoc. wiem że jestem upierdliwy ale sos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi