WilkAss Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam. Daje wam przykład al'a Milionerzy :D Kilka pytań, do każdego 4 odpowiedzi. Przykład pisany możliwe jak najprościej... Może teraz zostane zmieszany z błotem :D Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 No dość ciekawy przykład ale często się pytania powtarzają.:/ 4- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 jest ok... ale po kiego ci tyle obiektów do takiego prostego efektu :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ehhh...tylko obj bo mi sie nie chciało pisać tej pozycji ;p a tak se ustawie i jeszcze nie ma problemu z klikaniem ;p xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Kurcze powalone gm8 teraz żadnego przykładu w starszej wersji odpalić nie mogę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 nie ma jakiegoś zmieniacza na gmd czy gm7? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 przecież gmd można odtworzyć w gm8 : O sam mam dużo projektów gmd i da się odtworzyć :) przy otwieraniu wybieraj old game : ) Lechu4444 ja mogę : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Da się co najmniej na kilka innych prostszych sposobów to zrobić. Chociażby z ds_list_shuffle, dzięki czemu pytania będą losowe. Do tego listę pytań (ds_list) też można wsadzić w kolejne ds_list, dzięki czemu pytania będą miały nie tylko losowe odpowiedzi, ale także losową kolejność pojawiania się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 przecież gmd można odtworzyć w gm8 : O sam mam dużo projektów gmd i da się odtworzyć :) przy otwieraniu wybieraj old game : ) Lechu4444 ja mogę : ) ale mi chodzi o to że jak zainstalowałem gm 8 to nie mogę otworzyć żadnego gmk nawet tworzonego w gm 7 czy gm 6 mogę otwierać tylko gm6, gm7 i nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Możesz. Mi się domyślnie wszystko w GM8 otwiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No przykładzik taki nawet, nawet, tylko tak jak powiedział Gnysek można było dużo prościej, ale komuś pewnie sie przyda, nie mi :) 4-/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No przykładzik taki nawet, nawet, tylko tak jak powiedział Gnysek można było dużo prościej, ale komuś pewnie sie przyda, nie mi :) 4-/5 Wg. mojej wiedzy, to ten przykład jest wart 2-/5 (było by 1/5 ale jest execute_file, więc chociaż helpa studiował...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 @Up: no może bym to tak ocenił gdybym miał nieco większą wiedzę o GM'ie, ja tylko oceniłem przykład na miarę własnych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ja natomiast dam 3/5, bo moim zdaniem jest on niewygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 eh, bo napiszę własny :D tyle że w GM8, więc pewnie część nie sprawdzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 gnysek , ale istnieje przecież lateralgm (jest nowa wersja) Topic: przykład jak dla mnie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 GML //wywala wiadomosc ze dobra wiadomosc show_message("DOBRA ODPOWIEDZ!") //i restartuje gre xD game_restart() GML //to samo co wyzej show_message("ZLA ODPOWIEDZ!") game_restart() A wy się dziwicie, że często powtarza pytania, przecież to po każdej dobrej i złej odpowiedzi restartuje grę. Daję 3/5 na zachętę :) Pozdro, Moe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi