dyzmaken Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam chciałem dowiedzić się jak zrobić by wróg strzelał do postaci.Np:moja postać jest jakimś tam agentem i zabija terrorystów i ten terrorysta mnie zobaczy i do mnie strzela jak to zrobić ? z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Jeśli jest to otwarta przestrzeń to mógłbyś zrobić tak: GML if (distance_to_object(hero)<150) { strzel = true } else strzel=false Wiem, że głupie, ale może da się coś z tego zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 https://forum.gmclan.org/index.php?act=Search Wyszukiwana fraza - 'Strzelanie' Tematów na ten temat już wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 jestem nowy i nie umiem języka GML ale wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Napisz chociaż jaki gatunek gry. Platformówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 chyba raczej tds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmaken Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 tak ta gra to platformówka i proszę o najprostszy sposób np:o eventy i actions bo z językiem gm u mnie słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi