Grabarz Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Co myślicie o tym, źeby w omenie zrobić na najwyższym poziomie lawę otoczoną klockami aby się nie wydostała, potem się ją wypuści i wymyśli jakieś zasady gry? Np. zatamować lawę czy cuś :P PS. Psyś dostałeś mapę na maila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jak ktoś chce serwer z mapą poziomu 1: https://gmclan.org/up4324_3_server_level.html Nie widziałem 2xup posta jak to pisałem(to tak na zapas by nie było znowu o tej od reklam) :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Grabarz, Psyś dostał mapę, bo było to co wczoraj robiliśmy ;) A co do mojej mapki, dodałem czterowarstwowy spleef z powietrza do wody i Jusenkyo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wymyśliłem nowe zasady spleefa oto one: Gracz ma pod sobą zwykłą ziemię a kilka pięter nad sobą latającą wodę badź magmę(wersję nieruszającą się(więc mapę trzeba przerobić)). Na mapie są klocki latającej wody(lub magmy) których gracz dotknać nie może. Jego zadanie to stawiac bloki tak żeby drugi gracz musiał wejść w wodę(a więc zablokować go), lub zamurować go w takiej pozycji żeby z żadnej strony nie mógł wyjść/mógł wyjść jedynie od strony wody/magmy. Mapa ma ze 4-5 kratek wzwyż żeby gracze mieli swobodę ruchu i załatwienie przeciwnika nie było zbyt łatwe. Zakazane jest zamurowywanie wody/magmy i niszczenie bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Pomysł całkiem niezły, ale ma "dziury", bo żeby w wode/magme nie wejść wystarczy nie skakać, przeciwnika ciężko jest tak od razu obmurować i może dojść do sytuacji, że nie będą mieli do siebie dostępu. Do mapki dorobiłem jeszcze, małą planszę na szybsze rozgrywki. Jakby było kilku chętnych to by mozna było postaić serw na mojej mapce. @EDIT: Zrobiłem, coś trudniejszego :> 5-warstwowiec, w tym każda inna: Kolejność od góry do dołu na obrazku jest tak jak na mapce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Klasyczny spleef tez ma dziure(jak nie ma dostepu) i wtedy mozna stawiac bloki. W tej sytuacji wtedy mozna niszczyc bloki. Poza tym jest sie nie ruszy to latwo bedzie mozna go z kazdej strony obmurowac, a jak bedzie zamkniety to przegrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 jakby co, odbanujcie mnie, bo wbiłem się jak debil nie myśląc o autobanach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ok, nie bylo mnie jak graliscie w spleefa wiec powiedzcie czy pozniej tez stawiac taki serwer raz na kilka dni? A teraz wrocilem na kompa i wlaczylem serwer normalnej gry: http://www.minecraft.net/play.jsp?server=1...6a1ac77ecbf8a44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Odbanowałbyś mnie wreszcie -.- Patrz na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mnie też odbanuj :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Na Ciebie bylo za duzo skarg, o psucie, nie odbanuje niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 JA PSUŁEM?!?!?!!? CIEKAWE CO? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 z flakiem i ze swoim kumplem. pomagaliscie mu. Tak jest wedle tego co bylo w porzednich postach w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 bardzo zabawne, Flaq niszczył domek nikasa ja sie tylko przyglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Kto mi zrobił flagę na wieży? :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie wiem, przedział czasowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 17 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 A dlaczego ja jestem zbanowany bez powodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 bo nie umiesz czytac. A tak serio jest auto ban i piszesz pw, dla pewnosci ze odbanuje :> Juz odbanowalem, Trakera tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 17 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Napisałem przecież PW, w czwartek :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mogę chatę trakera? Zbanuj grabarza!!!! Tylko on wiedział o moim jeziorze magmy w którym brałem kąpiel codziennie o północy! Nawet wszędzie gąbkowałem żeby woda nie naleciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Vader, nie nie możesz poza tym to też dom knarena <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Jezioro magmy? Taka dziura pełna lawy gdzieś w podziemiach? Ja też tam raz byłem, bo polazłem za kimś, nie pamiętam nawet kim :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Dokopałeś się do naszych podziemi ciołku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Server ONLINE http://www.minecraft.net/play.jsp?server=3...91b1d2675798b66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mogę chatę trakera? Zbanuj grabarza!!!! Tylko on wiedział o moim jeziorze magmy w którym brałem kąpiel codziennie o północy! Nawet wszędzie gąbkowałem żeby woda nie naleciała. Oj prosisz się, prosisz. Akurat nic mnie nie obchodzi jakieś jezioro magmy o którym wiedzą wszyscy bo ciągle o tym pisałeś na chacie. Jeszcze perfidnie pytasz się o przejęcie czyjegoś domu. ED: Poza tym, siedź cicho, bo już było wiele skarg na ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Akurat. Jak ktoś uważa że coś źle zrobiłem to niech napisze. Trzymam się swojego terenu a o dom się pytałem bo Knaren to "ten kolega trakera" więc dom jest pusty z powodu braku właściciela. E: o skargach mówi gość co ma 2 razy wiecej ostrzeżeń... Jeśli ktoś uważa że naruszyłem jego pozycję pionową to niech stuli pysk i następnym razem sprawdzi podziemia czy pod jego nową budową nie ma już starej posiadłości z której korzystam. Ktoś zaraz powie że ciężko sprawdzać podziemia jak jest się na powierzchni. Odpowiem tylko tyle: Vice Versa, gdyż ja sam na powierzchni nie byłem od bardzo dawna, bo z respa lece odrazu do budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mam, prośbę. Nie wiem czemu ale nikt nie może podłączyć się do mojego servera... link z externalurl: http://www.minecraft.net/play.jsp?server=9...17449cf78d7f1ad moj cfg: #Minecraft server properties #Mon Jan 18 23:41:32 CET 2010 verify-names=true admin-slot=false port=25565 public=true server-name=Minecraft Server max-players=5 max-connections=3 motd=Welcome to my Minecraft Server\! grow-trees=false moglby ktos pomoc co może byc przyczyną lub przetestować i spróbować wejsc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Masz zewnętrzne IP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 IP masz zewnetrzne? nie uzywasz hamachi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 zewnętrzne, zawsze miałem zewnętrze i z innymi grami w łączeniu sie nie bylo problemów O FAIL! po zmianie neta na 25 mb teraz w myip pl czy jakos tak: "WEWNĘTRZNE!" :CC halp Jak zmienic na zewnętrzne? jakos sie da czy muszę pójść do UPC i wymusić? ; d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi