Czarny Ass Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Nie wiem jak zrobić zapis w grze ale, nie taki, że gra się zapisuje jak już jest wbudowane w gml/gm(na klockach) tylko tak, że zapisuje mi do pliku to co chcę! Pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zapis: GML var gdzie; gdzie = get_save_filename('zapisy|*.sav','zapis.sav'); if gdzie != '' then game_save(gdzie); Wczytanie: GML var gdzie; gdzie = get_open_filename('zapisy|*.sav','zapis.sav'); if gdzie != '' then game_load(gdzie); Takie coś znalazłem w swoich notatkach,chyba o to ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 W przykładach masz, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Testowałem i nie działa. Tłumacze jeszcze raz: Chce aby mi się zapisywało do pliku to co chce np. że ma się zrobić number = 4 to się w pliku np. save.sav zapisuje, w przykładach szukałem i tez nie działały! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Aaa chodzi ci o to jak zapisać kodem klocek z savem? Jeśli tak to masz tu artykuł opisujący zamianą wszystkich klocków na kod: https://gmclan.org/index.php?czytajart=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ech! <_< Chodzi o to, że ma się zapisać to co chcę np. w kodzie napiszę, że do pliku ma się wpisać player.X=143. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Poczytaj o plikach ini i/lub obsłudze plików tekstowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Akurat przed chwilką znalazłem coś pomocnego. :P Już wiem jak ale i tak sprawdzę czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=20806 Dat Operate mojego wykonania: Zapis: GML dat_open("Plik do zapisania np. D:\lolo.dat"); zmienna="siemka"; dat_write("nazwa",zmienna); Odczyt: GML dat_open("Plik do wczytania czyli D:\lolo.dat"); zmienna=dat_read("nazwa"); I masz ładnie zapisane + zaszyfrowane w pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 ehh ;D Ale jak byś nadal nie zakumał(boshe...) to napisz to ci napisze jakiś przykład albo klocki ci zrobie ;D Post nie wnosi nic do tematu. Warn+1 gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Nie, nie! Kapuję. Jak na razie to jest ok. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi