Nikas Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 cze zakładam ten temat poruszony tematem szarych lat stasia i 10 gmclan games in 10 minutes możecie tu dać screeny ze swoich starych gier, o których nikt nie wiedział i zapowiadały się świetnie, ale "zabił" je np. format kompa gra była o rozbitku, polujemy, budujemy prymitywne pułapki i szałasy, sadzimy np. krzaki z owocami przez pomyłkę, bo zjedliśmy jakiś owoc i wyrzuciliśmy pestkę na ziemię, po tygodniu wracamy w to miejsce, a tam coś kwitnie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Heh, projektów robiłem dużo, ale screenów niestety nie pokażę, bo większość nie miała gotowych grafik. Z tego co pamiętam, to też robiłem symulatora rozbitka. Prócz tego robiłem chyba dwie gry, o których nikt nie wiedział i zapowiadały się świetnie Pierwsza to gra podobna do siege (zrobiona na clicku jakimś). Układało się w odpowiedniej kolejności symbole (takie troche puzzle). Dane ułożenie oznaczało "jednostkę", którą można było wtedy wysłać ze swojego zamku do zamku wroga. Planowałem ją bardziej rozbudować, no ale jakoś nie wyszło. Może dlatego, że to była moja pierwsza gra z użyciem GML. Druga to platformówka w stylu Megamana. Bohater (człowiek) mógł łączyć się z "duszami" strażników (humanoidów) za pomocą pewnego urządzenia. Ten przerwałem spowodu trudności z robieniem grafik postaci i ich animowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 2 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Core Of War, który na zawsze miał zmienić oblicze gier i dzięki któremu powstał niechlubny Warfog. Gra do której fabułę pisał sam wielki Japanstache i którą chwaliło 15% gmclanu. A tutaj wersja druga, poprawiona, której także nie skończyłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Szkoda bo nie mam screenów, ale ta gra o rozbitku, świetny pomysł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 robiłem w październiku klona pegazusowych czołgów na 16-bitową Segę. przepadła z formatem lub jest gdzieś na płycie, pozostał film na jutubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 odświeżam temat bo ciekawy ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 hah, mmorpg na 39DLL'u. mam ją jeszcze na dysku lecz projekt umarł z powodu braku grafika :P robiona około roku temu. Głównym jej założeniem miała być walka na różnych arenach pomiędzy uzbrojonymi graczami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Treasure master parodia gothica, akcja miała się dziać w czasie pomiędzy końcem gothica 1 a początkiem 2 czyli taki gothic 1.5 :P miałem już cały teren, rośliny, parę broni, gotowego golema, wilka jak i główną postać z prawie gotowym systemem skilly i questów. niestety z tego wszystkiego pozostała mi ta strasznie okrojona wersja. Nie miałem już siły robić tego z powrotem i tak projekt przepadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Czerwca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Treasure master parodia gothica, akcja miała się dziać w czasie pomiędzy końcem gothica 1 a początkiem 2 czyli taki gothic 1.5 :P miałem już cały teren, rośliny, parę broni, gotowego golema, wilka jak i główną postać z prawie gotowym systemem skilly i questów. niestety z tego wszystkiego pozostała mi ta strasznie okrojona wersja. Nie miałem już siły robić tego z powrotem i tak projekt przepadł. Pamietam w galerii grafik ta postac, o ile sie nie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Pamietam w galerii grafik ta postac, o ile sie nie myle W galerii grafice to pokazywałem niedawno, kontrast pomiędzy starą a nową postacią (ponieważ rozmyślam o powróceniu do projektu, ale mało to prawdopodobne). Topic tej gry oryginalne znajdował się w valhalla i ma już z 2 lata jak nie więcej :P edit: - Pierwsza wzmianka na temat projektu: gothic, Parodia 21.04.2007r - Zapowiedzi: Treasure Master, [zapowiedzi] 31.08.2007r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 o gothic 4 xD a możesz przesłać? pouczyłbym się trochę w 3D... Jeśli chcesz, nie bede z tego robił gry :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 o gothic 4 xD a możesz przesłać? pouczyłbym się trochę w 3D... Jeśli chcesz, nie bede z tego robił gry :f Wszystkie moje projekty (które przetrwały formaty itp.) są w specjalnym topicu który mam nadzieje kiedyś zostanie przypięty :P Starocie Paczki xarfrona to te moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 THX a czemu nie jesteś xarfonem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garry692 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 THX a czemu nie jesteś xarfonem? Bo jest lwemXsztyletem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi