Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Ty używasz blendera wiec nie wiesz o co mi chodzi. Efekt jaki ty uzyskałeś w maxie by się zrobiło Auto Smoothem. Chodzi o to że wszystkie ściany są ze sobą wygładzone co dziwnie wygląda. A ja robiłem to tak że wybierałem która ściana ma się z którą wygładzić. Jak widzisz nie ma wygładzania pomiędzy zewnętrzną ścianą budynku a wnętrzem okna z którym się styka. A u ciebie jest co wygląda dziwnie :P A przynajmniej tak wygląda jakby było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Ty używasz blendera wiec nie wiesz o co mi chodzi. Efekt jaki ty uzyskałeś w maxie by się zrobiło Auto Smoothem. Chodzi o to że wszystkie ściany są ze sobą wygładzone co dziwnie wygląda. A ja robiłem to tak że wybierałem która ściana ma się z którą wygładzić. Jak widzisz nie ma wygładzania pomiędzy zewnętrzną ścianą budynku a wnętrzem okna z którym się styka. A u ciebie jest co wygląda dziwnie :P A przynajmniej tak wygląda jakby było. No tak przyznaje się do błędu, miałeś racje błąd wynikał z nie zrozumienia się oraz moją jeszcze kiepskiej znajomości blendera, fakt faktem ta opcja nie nazywa się w blenderze auto smooth, tylko set solid/set smooth, ale po twoim wyższy wymiar poście skojarzyłem te opcje ze sobą, wcześniej myślałem że chodzi o zupełnie coś innego. ^^' a tu budynek z poprawionym smooth. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Nowa praca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 No tak przyznaje się do błędu, miałeś racje błąd wynikał z nie zrozumienia się oraz moją jeszcze kiepskiej znajomości blendera, fakt faktem ta opcja nie nazywa się w blenderze auto smooth, tylko set solid/set smooth, ale po twoim wyższy wymiar poście skojarzyłem te opcje ze sobą, wcześniej myślałem że chodzi o zupełnie coś innego. ^^' a tu budynek z poprawionym smooth. :P O teraz jest ok. Nie ma tego paskudnego wygładzenia. Nowa praca: Xarfron: Robimy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 To już wam trochę czasu zajmie. :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 E tam, nie ma co robić :P To jest w sumie to samo co tamto tylko z tą dobudówką z tyłu :P Zrób nam co innego xD Może nie budynek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Nie zapominaj o maszcie, to kluczowy element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Xarfron: Robimy? :D my nie zrobimy :P robimy To jest w sumie to samo co tamto tylko z tą dobudówką z tyłu :P Ty masz trochę lepiej bo mój to ma bardziej jajowaty kształt będzie trzeba skalować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Mnie się nie kce dziś xD Może jutro będzie mi się chciało :P A jak już mi się zachce to zrobię od nowa całkowicie bo mnie nie satysfakcjonuje efekt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Mnie się nie kce dziś xD Może jutro będzie mi się chciało :P A jak już mi się zachce to zrobię od nowa całkowicie bo mnie nie satysfakcjonuje efekt :P To mnie się też już nie chce. :P a by spamu nie było to ja tu to zostawię. :P https://gmclan.org/uploader/5073/bb2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Dwie godziny pracy, seria niefortunnych wypadkow. Heh. Dzieki Wojzax :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 masakra w szkole po tym jak 17-latek nagrał sie w dooma ! ładne PoxiPol :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Ostro wygląda szyba po prawej w czasie zbicia. Ładne PoxiPol! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Do gry sobie takie coś narysowałem to jakiś tam karabin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 To mi wyszło po bawieniu się Photoshop'em: http://img24.imageshack.us/img24/901/komorka.gif Miała być to komórka do mojej gry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wygląda bardziej jak talerz O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Też tak myślałem, ale jak zmniejszyłem to nawet spoko wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 zmniejszone wygląda jak zupa pomidorowa, w czym ci to komórkę przypomina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 może i tak ale do mojej gry pasuje. Mogę dać scerena. Edit: Indrycho a mógłbyś mi narysować taką komórkę. Bym się na niej wzorował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Przecież może mu chodzić o komórkę (np. zwierzęca). Wtedy na pomniejszeniu nie wygląda tak źle. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Przecież może mu chodzić o komórkę (np. zwierzęca). Niemożliwe!:) Spam. Warn ΨΧΞ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 To mi wyszło po bawieniu się Photoshop'em: http://img24.imageshack.us/img24/901/komorka.gif Miała być to komórka do mojej gry... Wygląda bardziej jak talerz O_o Miska ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 może i tak ale do mojej gry pasuje. Mogę dać scerena. Edit: Indrycho a mógłbyś mi narysować taką komórkę. Bym się na niej wzorował. Lepiej daj screena, bo wyobrażam sobie, że w grze przemieszczamy się jakimś pantofelkiem, czy amebą i szukamy żarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 https://gmclan.org/uploader/4385/screen.jpg Co prawda grafa może się jaszcze zmienić ale będzie w tych klimatach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 @UP: Zobaczyłem screen, HUD.. Tak a propos HUDa - Bakterie to tez komórki ;) Już lepiej mogłeś tam umieścić wirusy bo to nie są komórki a istoty z pogranicza materii żywej i martwej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 dzięki PsichiX ty zawszę z dobrą radą XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 A ja tu palnę swoją nową pracę :) Trochę duża więc dam link xD http://img208.imageshack.us/img208/729/trees.png Tutaj jest kochane drzewko :3 Słabe wykonaie ,LECZ Pixel art jest :3 A tu jest miecz... kryształ miał sie świecić ale nie wyszło :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Wydaje mi sie ze musze cie zawiesc pivotku. Pixel art to to nie jest, to wyglada na Copypasta.Co do miecza... OMG a stick up my ass! Nie wstawiaj prac przyktorych si ew ogole nie starales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dobra teraz mam takie komórki: Zostawić je czy jeszcze inne zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Wygladaja jak takie baczki z pewnej bajki. Za nic tego do Komorki nie moge porownac. Caloksztalt taki niekomorkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi