uzu13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Zrobiłem room menu. Na każdym innym roomie jak kliknę ESC wracam do menu, powtórny ESC i wracam do ostatniego rooma, ale tam gdzie zostałem ustawiony w zakładce room. Jak zrobić aby zapamiętało moją pozycję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Daj zmienną globalną z indexem rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 a jak to szło? global.room=0 potem global.room=1 tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Create: global.Last = 0 Przy wciśn. ESC przed zmienieniem rooma: global.Last = room. i by wrócić do tego roomu wystarczy room_goto(global.Last) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Tylko też w ten sposób nie zapamięta pozycji wszystkich obiektów w roomie i zmiennych. Wyjdzie wtedy taki room_restart(). Tak się zastanawiałem, jakby to zrobić najprościej i przy wyjściu do menu ustawiać room_persistent na true a w evencie room start room_persistent=false. Wtedy na dobrą sprawę wyjdzie pauza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Możesz zrobić tak że jak naciskasz Esc to wysyła do innego roomu i zapisuje jako np menu.sav a przycisk w tym roomie powrót to wczytanie tego menu.sav i tyle :P Prosty sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Nie zapominając o późniejszym usunięciu tego pliku zapisu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi