MagnusArias Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Mam problem, gdyż mam zrobiony obiekt obj_hud. Chciałbym żeby mi ciągle go wyświetlał go na górze ekranu. Po przejściu do innego room'a musiałbym go umieścić znowu w tym roomie, a co wtedy zrobić, jeśli akcja będzie działa się po pójściu do góry planszy?? :unsure: Próbowałem z opcją Views, ale kiepsko mi idzie <_< Jakiś kodzik można prosić? Z góry dziękować ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Jezu, codziennie te same pytania zadajecie... :| GML //draw x=view_xview+100 y=view_yview+50 Do tego w ustawieniach roomu w zakładce views zaznaczasz enable the use of views, visible when room start. Dalej masz rozmiary viewa i obiekt za którym view ma podążać. Po przejściu do innego room'a musiałbym go umieścić znowu w tym roomie, a co wtedy zrobić, jeśli akcja będzie działa się po pójściu do góry planszy?? Że co? btw SZUKAJKA!!!!!11 Wystarczy wpisać view, dać enter i znajdziesz setki tematów o tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 GML x = view_xview; y = view_yview; Nie dziękować :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Zaznacz obiektowi Presistent, a w jego step daj: x = view_xview[ 0 ] y = view_yview[ 0 ] ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi