Paqoo Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Taka taśma jest dosyć tania - do 15 zł na allegro. Ale, czy potrafiłbym ją założyć sam? Czy jest taka możliwość? A może tylko wykwalifikowany personel posiada takie zdolności? Nie mogę już oddać telefonu do serwisu... Zresztą tam życzą sobie niezwykle dużo za takie naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 http://www.allegro.pl/item707898835_tl58_t...elementami.html Bardzo łatwa instalacja Przygotowana do bezpośredniego montaż Nie wymaga lutowania, montaż w kilka minu Zależy czy jesteś ofermą czy nie, bo nawet najporstsze rzeczy można spier*****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Najlepiej kupić dwie takie taśmy na wszelki wypadek ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 27 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Słyszałem, że aby to założyć trzeba mieć odpowiedni sprzęt... Jaki? Nie lepiej to komuś dać do zrobienia. Pytanie - czy się opłaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 śrubokręty TORX, ale nawet płaskimi torxy odkręcisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 No i do tego trzeba jakąś lutownicę na powietrze... Przynajmniej ktoś tak to nazwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 lutownice na powietrze lol. Śrubokręt TORX i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A jak tą taśmę przyczepię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 W taki sam sposób jak dostałeś się do starej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 ja widać, z jednej strony taśma jest wsuwana, z drugiej strony wkładamy nóżki w układ elektroniczny (podobnie jak w procesorze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Czyli wystarczy, że odkręcę obudowę i nie ma problemu z założeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Nie mam pojęcia jak to wygląda w środku. Może trzeba zdjac milion płytek które są na wierzchu, a może dostęp jest bezpośredni. Sam montaż taśmy jest prosty, ale jak się do niej dostać - ciężko powiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Sir, yes Sir! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 O jeny, wszystko zależy od taśmy. Jeżeli trzeba lutować, to lepiej oddaj do serwisu, bo taśmy ciężko się lutuje. Natomiast to co ja znalazlem, to byla tasma bez potrzeby lutowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 nic nie trzeba lutować, lutownica jak już coś to Hot Air, czyli gorące powietrze, nie na powietrze, bo tam się tak konkretnie spala propan-butan. wracając do tematu: 1.wyłączasz telefon 2.ściągasz obudowę 3.wyjmujesz baterię 4.rozkręcasz telefon 5.odkręcasz wyświetlacz(w niektórych telefonach trzeba wcześniej odkręcić klawiaturę) 6.podnosisz wyświetlacz 7.wysuwasz taśmę z gniazda w telefonie i wyświetlaczu 8.wkładasz nową taśmę to wyświetlacza i do odpowiedniego gniazda w telefonie(i tak jedno będzie wolne) 9.skręcasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 10. wkładasz baterie 11. zamykasz klapkę 12. trzymasz przycisk włączenia aż tel. się włączy 13. wpisujesz pin jeżeli tego wymaga telefon 14. cieszysz się taka instrukcja dla idiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 @GMTracker: Piszesz ofkoz o gazowej, bo ja jak kupowałem ojcu stację lutowniczą hot air, to transformatorową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 TRAKER!!!! nie tracker, chodziło mi o hot airową, przecież to są i gazówki i elektryczne z drutem oporowym który podgrzewa nadmuchiwane powietrze, nie ma żadnej lutownicy powietrznej, no chyba że są jakieś stopy niskotopliwe, które po dmuchnięciu się topią :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ok, ale w poprzednim poście napisałeś tak jakby wszystkie hot air były gazowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Skąd mam wziąść tego cudaka hot air? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 PRZECIEŻ CI NIE POTRZEBNY! sory, ale głupota ludzka nie zna granic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi