HrabiaDrako Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Tytuł: Alien vs Predator-Odrodzenie Gatunek: Shooter Opis: Więc tak,to jest mój pierwszy top down ale myślę że się nie zawiedziecie:P Tamten projekt musiałem zawiesić ze względu na to że za słaby jeszcze jestem w GM..ale ta wiedza wystarczy do tego projektu i na 100% go ukończe, Fabuła:Grupka żołnierzy zostaje wysłana na tajemniczą stację badawczą która od jakiegoś czasu nie daje znaków życia,nikt z oddziału nie wie czym się zajmowała owa organizacja,mieli tylko sprawdzić co się dzieje,kiedy przybywają wszystko wydaje się normalne poza tym że na stacji nikogo nie ma.!Główny bohater John Black po przebudzeniu zauważa że nie ma żadnego ze swoich kompanów...tak rozpoczynać się będzie cała rozgrywka. Nad fabułą jeszcze pracuje pewnie będzie lekko zmieniona jeszcze. Niebawem demko:P Autorzy: Programowanie: Ja(poza efektem mgły który został zaporzyczony z przykładu gry Aliens) Fabuła: Ja Grafika: Ja Muzyka: Tu nie ja:D muzyki jeszcze nie ma:P Screeny: I coś z nowszej wersji lekko poprawionej graficznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No przyznam, że gra może być fajna. Ale nie podoba mi się latarka. Powinna świecić do przodu tylko :) Fabuła trochę oklepana no i na screenie widzę, że to będzie hardcorowa napier.... To tyle. Powodzenia w projekcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Noo zgadzam się z tym,to będzie hardcorowa napier.... Ale troche pomyśleć będzie trzeba czasem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Grafika jest w całości twoja? Bronie też? Mógłbyś trochę zawęzić pole widzenia, a za to w kierunku w którym jesteś obrócony żeby wzrok dalej sięgał. Ale wygląda to całkiem przyzwoicie jak na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No tylko bronie scalowałem i wkleiłem,a światło z przodu to dobry pomysł,jak będę umiał to zrobiexD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 omg, jak zrobiles to kolko, to i swiatlo do przodu zrobisz ; ) Do tego po co zgapiac nazwe jak to nie bedzie mialo prawie zadnego zwiazku z filmem? Bezsensu Myslalem ze ktos robi porzadnego FPSa. Phi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jak to nie będzie miało związku?LOL Człowieku,zobaczysz później:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Gui powinno być przezroczyste Edit: I w ogóle brzydkie to GUI Wszystkie bronie na gui Wystarczy jedna i będzie Ładnie. Ale i tak te bronie nie pasują do tej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Chodzi o to ze kurde napalilem sie widzac alien vs predator, na gre przyajmniej na poziomie AT. A tu strzelanka by poczatkujacy programista. Wez to nazwij sam,dostaniesz +2 punkty sie kreatywnosci i +5 punktow seksapilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Do tego po co zgapiac nazwe jak to nie bedzie mialo prawie zadnego zwiazku z filmem? Bezsensu Filmy: Alien vs. Predator · Aliens vs. Predator: Requiem Komiksy: Aliens versus Predator · Aliens versus Predator versus The Terminator · Aliens/Predator: Deadliest of the Species Nowele: Aliens vs. Predator Gry: dwie części AvP i trzecia w drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Oj komiksem no : < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Filmy: Alien vs. Predator · Aliens vs. Predator: Requiem Komiksy: Aliens versus Predator · Aliens versus Predator versus The Terminator · Aliens/Predator: Deadliest of the Species Nowele: Aliens vs. Predator Gry: dwie części AvP i trzecia w drodze jeśli mamy się wymądrzać, bądźmy precyzyjni. jest jeszcze jedna gra na Jaguara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jeśli już się wymądrzamy to wspomnijmy o pozycji arcade, game boya, SNES, PS2 i komórki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 no. a co do tej gry z tematu, jakoś mało interesująco wygląda. panel koniecznie do poprawienia. poza tym, może być. daję 6/10 -> 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 A i grafikę poziomu wymień bo to co masz aktualnie wcale nie przypomina stacji kosmicznej czy czegoś co tam chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Panel rzeczywiście nie pasuje, powinien być bardziej mroczny, może stylizowany na metalowy, ew. lekko przerdzewiały. Broni jest tam za dużo ja bym wyczyścił to w cholerę i wrzucił jakiś lifebar a jedyny symbol broni (aktualnej) dał w lewym dolnym rogu. Ta zielona maź ni w ząb nie przypomina mi krwi, nawet krwi kosmitów. Żeby było śmieszniej dorzucę jeszcze że za mało widać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ja mam tylko nadzieję, że ta gra nie będzie jedynie żerowała na tytule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Co do grafiki to się nie przyczepiam bo wiem, że podmiana grafiki jest jednym z ostatnich etapów. Najciekawsze jest to, że nie martwi mnie sama gra (grafika, fabuła czy grywalność) lecz "ogólny zarys silnika". Gra typu: chodzenie w ciemności i wyskakiwanie zombie/obcych, do których bije się całym magazynkiem jest bardzo oklepane na tym forum. Co do screenów: tak jak zostało już powiedziane, zmień gui/hud. Wygląda to tak jakby był wklejony screen z gry, a nad tym osobny obrazek na forum. Wepchnij to na obszar gry, ustaw przeźroczystość i postaraj się zbudować tym odpowiedni klimat. Za mało widać, żebym mógł ocenić. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Gra się zapowiada ciekawie screeny też niczego sobie ale grafika top-down no lecz nic to chyba nie będzie przeszkadzało żeby sie pobawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Właśnie pracuje nad podmianą grafiki z testowej,jak większą partie grafiki zrobie dodam nowe screeny. EDIT: Nowy screen ze zmienionej oprawy graficznej,kilka żeczy jeszcze ulegnie zmianie,ale większość zostaje,Ważną zmianą jest zmiana tytułu na samo: Alien Odrodzenie Predatorzy nie odegrają w tej historii roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi