Danielus Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Proszę kogoś o sprawdzenie tego: LINK Gdy łączymy się z servem to wszystko jest ok, server dodaje gracza, jednak potem jak gracz wysyla swoje dane to na serv nic nie dochodzi. dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 daj lepiej kod dołączania się i wysyłania wiadomości. ja nie będę grzebał, to TY masz choć trochę się starać, a nie "macie pliki, zróbcie mi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja bym zmienił ten cały system ID po za tym nie masz nieskończonej pętli while przy odbieraniu. gdzieś widziałem litrówkę napisałeś id z małych liter i wysyłałeś id instancji zamiast numeru gracza. W cliencie też zauważyłem błąd w create z nie zdefiniawaną globalną zmienną przy nie możności połączenia się. ze 20 minut analizowałem te pliki i seryjnie nie wiem co nawala bo nie działa mimo że sobie naprawiłem w/w błędy. Jak na coś wpadnę to w edicie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja się z tym bawiłem nie raz, i nigdy mi nie działało, dlatego zrobiłem dziś na szybko to co podałem wyżej w nadzieji że wy znajdziecie błąd, czyli jeżeli byly tam jakies male bledy to raczej nie mialy one znaczenia dla tego problemu :) Na dodatek próbowalem tego na różnych wersjach dll-a i choc dzialaja mi przyklady to jak pisze sobie to od zera to nie dziala oO Jaklub: Już nie raz dawalem na forum kody i nikt nie umial pomoc to teraz dalem pliki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 dll jest na 100% prawidłowy bo podmieniłem go z moją grą i wszystko ładnie mi łączy. Jutro dam poprawioną wersję teraz mi się nie chce już w gm siedzieć, chyba że ktoś mnie wyprzedzi. :P EDIT: dobra poddaję się nie wiem co jest nie tak. tylko tyle zrobiłem ale to moim sposobem serv/client nie jest dokończone nie chciało mi się bugów poprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi