MeloPL Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam, mam do was pytanie, jak zrobić drogę, która będzie lekko zygzakowata, z animacją, jakby się po niej chodziło, z pierwszej osoby? Chodzi o to, żeby się wydawało, że chodzi się po zygzakowatej drodze, która ciągnie się w nieskończoność (oraz żeby faktycznie była nieskończona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale wiem jak zrobić coś takiego. ustaw tło w roomie twojej drogi i w opcjach (background) room'u ustaw Hor. Speed albo Vert. Speed na 2 albo 3 wtedy twoje tło będzie się poruszać w "nieskończoność" w dana strone. Mam nadzieje że o to ci chodzi ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Mi się zdaje że chodzi o taki widok "pseudo 3D" jak w samochodówkach z nesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 ehh...można jaśniej? :D zdeczka nie łapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 @Up: Chyba o coś takiego - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 aha :D to poszukaj na yoyogames mario 3d samochodówki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Zrób sobie tileset drogi z kreskami przerywanymi, ciągłymi i bez, pod różnymi kątami zakrętów i nachylenia, a potem odpowiednio je wyświetlaj. "Ale jak to zrobić" Aha, czyli mamy od razu zrobić za ciebie całą grę? Wiedziałem... :/ Bo na serio, poza tym by już niewiele zostało... Menusy, grafika samochodu i jego sterowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi