BBB Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Witam, Chiałbym przed uploadem sprawdzić czy plik SQL jest OK. Czy jest jakiś drobny programik który sprawdzi to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Ale sprawdzi co? Bo nie kapuję. Ja zanim cokolwiek wstawię na serwer testuję na xamppie czy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Po to są transakcje. Jak będzie błąd, dasz rollbacka :) O tym czy plik SQL jest ok dowiesz się tylko wykonując zapytanie :) Może się np. okazać, że masz dwa takie same zapytania INSERT - w teorii oba są ok, ale tabela ma UNIQUE dla jakiegoś pola, które się powtarza w obu insertach - i już taki plik nie będzie OK. Niestety, ale 100% poprawności sprawdzisz dopiero w momencie wykonania zapytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BBB Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Chodzi o sprawdzenie czy plik nie zawiera błędów. Mam bazę 200 mb do zuploadowania i najczęsciej brakuje w niej , ' Jak dochodzę np. do 50 mb to wyskakuje błąd naprawiam go i muszę od nowa uploadować, i znowu mam błąd prz 56mb i tak w kółko. Jakby sprawdzić to pod windowsem to byłoby świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Zainstaluj na komputerze Apache i MySQL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BBB Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Zainstalowałem tego xamppa, odpaliłem phpadmina, próbuję zaimportować mały plik sql z dysku, ale widzę że ciągle plik sql jest przetwarzany, przecież to powinno pójść piorunem. Mam komunikat: Fatal error: Maximum execution time of 300 seconds exceeded in C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\string_mb.lib.php on line 48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 lepiej rób to przez mysqladmin z poziomu shella. ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi