GladiusX Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Witam... Prawdopodobnie za kilka dni dostane Xboxa na urodziny... Jednak mam pytanie? Czy Xbox 360 Elite wejdzie mi pod 6 letni telewizor który ma wejścia (Żółty, Czerwony, Biały) i port na słuchawki? i coś tam jeszcze z tyłu pod DVD. Proszę o odpowiedzi... Jeżeli nie wejdzie to proszę o linki do MONITORÓW z HDMI do 1200 zł... Bo słyszałem że można podłączyć Xboxa i Palystation z Monitorem od komputera poprzez HDMI... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Bo słyszałem że można podłączyć Xboxa i Palystation z Monitorem od komputera poprzez HDMI... a później masz boską ciszę przy graniu na Palystation (jakaś kontynuacja Polystation?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Jesli ma eurozlacze to na pewno tak. Ale Right left i video rowniez powinno sie dac podlaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ale jaklub ja tu mówie, że chce Xboxa bo dal mnie Playstation nie jest stworzony!!! Moim Zdaniem Śmierdzi!!! W konsolach jestem zielonya ale wiem ze do Elite dają słuchawki :rolleyes: :sp_ike: PS: Poxi jeżeli chodzi o to http://img.tomshardware.com/us/2005/11/23/...art-stecker.jpg to mam pewność bo taki kable mam do DVD... EDIT: A czy będę musiał jakieś kable dokupywać? EDIT: aha i jeszcze co do tego monitora... Też da się grac na monitorze samym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 nie w xboxsie jest komplet kabli i złączka (czy tam adapter nie wiem jak to się nazywa) właśnie na takie wejście :thumbsup:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 EDIT: aha i jeszcze co do tego monitora... Też da się grac na monitorze samym? Da się, a i polecam, bo lepsza jakość niż na starym telewizorze. EDIT: A może i nie, bo zapomniałem, że monitor bierze energię z komputera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dobra rozumie (hhuraa!!!!!!) a co do tego monitora to da się? bo również potrzebuje nowy monitor bo mój się już jara że tak to nazwę... Czy da się go podłączyć do konsoli i grać... I czy komputer musi być włączony i czy za 1200zł kupie sobie jakiś dobry monitor z HDMI i protokołem HDCP czy jakoś tak ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Jak korzystasz z samego monitora to po co ma być włączony komputer? Chyba, że byś Xboxa do tunera TV podpinał, ale to inna bajka i zbędna rzecz, skoro z tego co kojarzę Xbox można podłączyć kablem VGA do monitora. Ale na monitorze będzie gorsza jakość obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 A mam jedno pytanie czy jeżeli jest telewizor z HDMI to Xbox łączy się z telewizorem lub monitorem tylko za pomocą HDMI czy coś jeszcze trzeba podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 monitor bierze energię z komputera lolololol Czy HDMI to nie skort do High Definition Mambo Iguru? Tzn ze nie ma zadnych zlaczy HDMI lecz sa same telewizory, i to oznacza ze beda na nich dzialaly programy HD : P Do tego nie myl Telewizorow z Monitorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ale jaklub ja tu mówie, że chce Xboxa bo dal mnie Playstation nie jest stworzony!!! Moim Zdaniem Śmierdzi!!! W konsolach jestem zielonya ale wiem ze do Elite dają słuchawki niezależnie od tego, czy preferujesz PS3 czy Xboxa 360, monitory zwykle nie mają głośników. parę miesięcy temu podpiąłem do PS3 słuchawki, dźwięku z gry/menu nie było (wydaje mi się, że one są tylko do rozmawiania z innymi graczami przez mikrofon). może za mało grzebałem w ustawieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 DO Xboxa dodawany jest kabel Component Euro (posiada wyjście YPbPr/Video + Audio L/R - łącznie 6 chinchy). Do zwykłego telewizora używasz tylko Video + Audio (żółty + biały + czerwony ). Do telewizora LCD można używać Componenta (YPbPr czyli zielony + niebieski + czerwony compo), ale lepszy jest kabel HDMI który trzeba dokupić. To nie są słuchawki, to headset do rozmów głosowych, do tego bardzo tandetny. Ponieważ w polsce oficlanie nie ma Xbox Live, to do niczego się nie przydaje (chyba, że objedziesz zabezpieczenia i założysz konto na inny kraj, wtedy możesz grać Online, ale trzeba wykupić chyba abonament). I tutaj PlayStation ma przewagę, bo gra przez sieć jest darmowa nieważne z jakiego kraju :) A jak już wytaczasz wojnę konsolową to: PS3 nie rysuje płyt, nie przegrzewa się, nie wydaje odgłosów jak startujący odrzutowiec, nie ma czerwonych kręgów śmierci po których przestaje działać, natomiast jest o wiele trudniejsza w programowaniu i część gier przez to wychodzi w nieco słabszej oprawie (ale to wina niechęci producentów, a nie mocy konsoli). Gry które najpierw programuje się na PS3 są jednak tak samo dobre na obu konsolach. Miałem do czynienia z obiema konsolami i śmiało powiem, że obie są równie dobre :) Kwestia gier jakie lubisz (chociaż gier exclusive coraz mniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 To nie są słuchawki, to headset do rozmów głosowych, do tego bardzo tandetny i problem jest w tym, że KAŻDE słuchawki z mikrofonem PS3 (nie wiem, jak Xbox 360, ale chyba podobnie) traktuje jako headset (co dla mnie jest wadą - gram bez dźwięku, jeśli gram). a jeśli znacie jakąś konfigurację, by to zmienić, podajcie w tym temacie =P nie ma czerwonych kręgów śmierci po których przestaje działać są ich odpowiedniki. najmniej awaryjne jest Wii, bo toż to tylko podrasowany GC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi