Cekol Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 co mam zrobić aby nabój wychodził dokładnie z koniuszka lufy a nie z jego punktu zerowego X0 Y0 lufa zawsze jest skierowana w stronę myszki "mouse_x Mouse_y speed=0" sprite lufy jest jeden, bez subimade tylko w lufie zrobiłem: end step: angle=direction wiem że niektórzy mnie niezrozumieją (jak zawsze <_< ) ale sprubójcie mi pomóc nawet jak nierozumiecie Plzzzzzz :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Musisz w opcjach sprita ustawić orginy. Taki jakby środek ciężkości ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Ja wiem i tak mam ale "środek ciężkość" jest na środku broni, (bo bro jest przyczepiona do robota) mam orgin-center Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 przestudiuj mój tutorial z zegarem analogowym, tam masz jak znaleźć koniszek wskazówki odwróconej w konkretnym kierunku, jeżeli środek jest zawsze w tym samym miejscu, wustarczy ten przykład lekko przerobić i będzie ci działało. Albo prościej - zmień depth postaci na np. -10 i wtedy pocisk zawsze będzie się pojawiał pod nią w momencie gdy się stworzy i ne będzie widać że wylatuje ze złego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 A gdzie ten turoial morzna zlaleść ?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 A gdzie ten turoial morzna zlaleść ?? A tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 A bardzo dziękuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi