Markar Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Tytuł: Power age Gatunek: strategia Opis: Jest to gra strategiczna, nad którą aktualnie pracuję. Będziemy się w niej wcielać w dowódcę wojsk, będziemy budowali rożne budynki, wojsko, itp. Na razie zaczynam tworzyć tą grę, więc na razie nie spodziewajcie się zbyt wiele. Fabuła: Dawno, dawno temu, w odległych czasach, powstała starożytna cywilizacja, bardzo szybo się rozwijała. Kiedy nagle, nie wiadomo skąd, ogniste kule zaczęły spadać z nieba, wszystko zostało zniszczone. Przetrwała jedynie mała wioska, która podobno przetrwała, dzięki znajomości potężnej magi. Nagle niewiadomo skąd, zaatakowały ich dziwne istoty, wśród nich rozróżniano smoki. Wioska odparła atak, lecz poniosła duże straty. Wśród ludzi którzy przeżyli, był dzielny młody chłopiec, który ponoć pokonał jednego smoka. Dziesięć lat później, kiedy powstało już dużo miast, choć w krótkim czasie, mianowano tego chłopca na króla, miał na imię Aragon, rządził dobrze. Wielcy prorocy, a wśród nich wielki Nostradamus, przewidział że niedługo wielkie i potężne istoty przejmą władzę nad światem, i tylko Aragon, może je powstrzymać... Na razie mam: -Poruszanie jednostkami -Atak jednostek, także atak wrogów(trochę wadliwie atakują jednostki wroga i gracza, ale jakoś atakują :) ) -Życie -Po zaznaczeniu jednostki, na dole pojawia się pasek z danymi jednostki, ile ma HP, który ma level, jakie doświadczenie. -Drzewa(na razie jako ozdoba) -Surowce: drewno, jedzenie, srebro, złoto. -Możliwość budowy: Wieży obronnej, koszary(na razie nie zrobiłem możliwości rekrutacji jednostek). -Opis budynków. Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: na razie brak Grafika: na razie testowa, nie moja, tylko ja animowałem Muzyka: na razie brak Pomoc w kodzie: Nirvana93 (tytan) Screeny: Screen1 Screen2 30 lipca: Screen3 31 lipca: Screen4 Co sądzicie po screenach? 27 lipca zacząłem robić grę. Dane będą aktualizowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Sądzę, że dwa dni to za mało, aby móc przewidzieć, czy gra się w ogóle ukaże :) Sześcioletnie doświadczenie nie kłamie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie widze w tej grze na razie zadnych elementow strategicznych wiec musze wierzyc ci na slowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie widze w tej grze na razie zadnych elementow strategicznych wiec musze wierzyc ci na slowo. Przecież każdy wie że strateg w obliczu poważnego zagrożenia powinien wysłać kilka szkieletów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 29 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Za mało na zapowiedź, bo nie wiemy jak będzie wyglądać grafika, ani jak to w ogóle działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Screeny: https://gmclan.org/up5695_6_Screen1.html https://gmclan.org/up5695_6_Screen2.html Co sądzicie po screenach? 27 lipca zacząłem robić grę. A co mamy sądzić o 2 biednych screenach z śmiesznymi kółkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Lol, po co dajesz już zapowiedź jak robisz grę 2 dni O_o ? Nie lepiej wsadzić chociaż by za tydzień i wymyśleć jakąś fabułę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Lol, po co dajesz już zapowiedź jak robisz grę 2 tygodnie O_o ? Nie lepiej wsadzić chociaż by za tydzień i wymyśleć jakąś fabułę ? Chyba 2 dni, lulz... Gra nie ciekawie się zapowiada :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Eqz, ja tą grę robię od 2 dni... Może i lepiej wsadzić po tygodniu, ale że prace ruszyły z "kopyta", chcę pokazać co mam, i co chcę z tego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 29 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 A że nie masz nic, oprócz systemu którego nie da się pokazać na screenach, to rację mają koledzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Trzeba chyba bardziej sprecyzować regulamin, bo każdy po godzinie może zrobić screena skopiować go i wrzucić jak dwa. Trzeba napisać 2 różne screeny przedstawiające co innego. Zgadzam się z user'ami wyżej gra nie jest jeszcze gotowa na zapowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 grafika na razie testowa, a potem sam zrobisz swoja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 No napisał przecież że testowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Grafika na razie jest testowa, potem ktoś mi zrobi na forum :P Teraz zajmę się zwykłymi robotnikami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 omg....przeceniasz swój urok osobisty xD Wątpie by coś wyszło z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Ale jeśli Ci nikt nie zrobi Ci grafiki to co wtedy poczynisz? Bardzo słabo, żadnych elementów otoczenia, 8 bitowa tekstura tła i co można na to powiedzieć? Co te skriny tu przedstawiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Jest nowy screen! Dodałem drzewa, i to co widzicie: Nowy screen! Gra cały czas jest rozwijana! Czy postęp jest dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A skąd mamy to wiedzieć skoro dodałeś tylko drzewa, ja tu nie widzę postępu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 jak będziesz w takim tempie dodawał ulepszenia to za tydzień można będzie powiedzieć że coś masz kontynuuj! Na gmc jest za mało strategi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Gra cały czas jest rozwijana! Czy postęp jest dobry? Dodaj jeszcze jakieś jelenie w tle i możesz wysyłać pudełka do sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 O co ci chodzi z tymi pudełkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 30 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Nie zgłębiaj tak wysublimowanych aluzji, bo pęknie Ci czacha i nam gry nie zrobisz. Pracuj, pracuj i pokaż za tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Postęp jest dobry, ale tu go nie widzę. A z tymi pudełkami to na prawdę niezła zagadka, może ktoś to da do jakiejś przygodówki, bo na prawdę trudno się zorientować ocb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Dodałem możliwość budowania wieży obronnej, na nowym screenie widać jak strzela, ludzie nie budują budynków, są potrzebni do pokazywania gdzie ma się wybudować budynek, po tym budynek sam się zbuduje i zacznie funkcjonować. Dodałem także 4 surowce: drewno, jedzenie, srebro, złoto. Nowy screen Proszę powiedzieć czy jak na 2 godz. czasu zrobiłem dużo(ociągałem się trochę, 2 godz budowanie robiłem). Proszę od czasu do czasu zaglądać do tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Szkoda ze budowniczowie nie budują. Co do czasu "tworzenia" , to nie wiem jak skomplikowany jest twój budynek i system budowania xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Każdy zrobił by to w 1/5 min, ale ja tak robiłem,że nie robiłem, wchodziłem na GMC, zostawiałem na chwilkę, robiłem przerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Gra wygląda coraz lepiej. Powodzenia w projekcie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Wiszę że ta gra się źle zapowiada Nie ma ani fabóły. Ani grafiki. Jest robiona dwa dni. Człowieku ty się chyba tak podnieciłeś że robisz tą gę że zapomniałeś w ogóle że to nie jest zapowiedź Zapowiedź powoduje że chce się na tą grę czekać a nie że dajesz 2 obrazki i mówisz że to gra strategiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja tylko zapowiadam grę, pokazuję co mam, i co chcę zrobić. Ps. gra jest robiona 4 dni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 ale ja tak robiłem,że nie robiłem To o wszystkim świadczy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi