bluks Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Mam pytanko dotyczące viewa. Chcę aby view był włączony wtedy gdy global.blebleble jest równy 1 a gdy 0 był wyłączony. Czekam na odpowiedzi. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 w stepie GML if global.blebleble == 1 view_visible[0] = 1 else view_visible[0] = 0 albo zaraz jak zmieniasz wartość zmiennej blebleble możesz dać GML view_visible[0] = global.blebleble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 albo zamiast zmiany globalnej dać: GML view_visible[0] = !view_visible[0]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Tamto mi nie pasowało więc zrobiłem to trochę inaczej. GML if global.inve=1 view_visible[0]=0 view_visible[1]=1 view_visible[2]=1 if global.inve=0 view_visible[0]=1 view_visible[1]=0 view_visible[2]=0 Ale gdy zamknie viewa[0] to potem nie mogę go ponownie otworzyć. Tak samo z resztą. Wiecie może oco chodzi. :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 bo twój kod jest zły ... view[1] i view[2] co chwilę zmieniają się z 1 na 0. GML if global.inve=1 { view_visible[0]=0 view_visible[1]=1 view_visible[2]=1 } if global.inve=0 { view_visible[0]=1 view_visible[1]=0 view_visible[2]=0 } a jak global.inve przybiera tylko 1 i 0 to możesz dać GML if global.inve=1 { view_visible[0]=0 view_visible[1]=1 view_visible[2]=1 } else { view_visible[0]=1 view_visible[1]=0 view_visible[2]=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 To samo. A i zapomniałem powiedzieć że otwiera się tylko jeden view drugi już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Widocznie masz je źle poustawiane w roomie. W tym kodzie co podał Misiek nie widze błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Sprawdze. EDIT: Działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi