kapcior7 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 ello bawie sie ze show menu i cos mi nie wychodzi mam takie cos : obj_menu create: GML global.zniszcz=0 if !!place_meeting(x,y,object0)&& !!place_meeting(x,y,object1)&& !!place_meeting(x,y,object2) switch (show_menu("Stwórz czerwony|Stwórz niebieski|Stwórz zielony|nic nie rób",5)) { case 0: {instance_create(x,y,object0)instance_destroy()}; break; case 1: {instance_create(x,y,object1)instance_destroy()}; break; case 2: {instance_create(x,y,object2)instance_destroy()}; break; case 3: instance_destroy(); break; } if place_meeting(x,y,obj_ZIELONY) { t=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(t) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} if place_meeting(x,y,obj_CZERWONY) { t=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(t) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} if place_meeting(x,y,obj_NIEBIESKI) { t=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(t) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} CONTROREL: create: GML global.zniszcz=0; glob right button GML instance_create(mouse_x,mouse_y,obj_menu) obj_czerwony,niebieski,zielony GML if place_meeting(x,y,obj_menu) and global.zniszcz=1 instance_destroy() i czemusz obj_menu sie nie pokazuje kombinowalem no ale i tak nie wychodzilo teraz menu sie nawet nie pokazuje nie wiem czemu ;( @ edit to znaczy chyba sie mi tworzy ale nie wyswietla sie show menu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 menu = show_menu("cośtam|coś|,2"); switch menu { case 1: akcja();break; case 2: akcja();break; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 troche zmienilem ten obiekt menu w create GML if !!!place_meeting(x,y,object0)and !!!place_meeting(x,y,object1)and !!!place_meeting(x,y,object2) switch (show_menu("Stwórz czerwony|Stwórz niebieski|Stwórz zielony|nic nie rób",5)) { case 0: {instance_create(x,y,object0)instance_destroy()}; break; case 1: {instance_create(x,y,object1)instance_destroy()}; break; case 2: {instance_create(x,y,object2)instance_destroy()}; break; case 3: instance_destroy(); break; } if place_meeting(x,y,object0) { m=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(m) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} if place_meeting(x,y,object1) { k=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(k) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} if place_meeting(x,y,object2) { l=show_menu("zniszcz|nic nie rób",5) switch(l) { case 0:{global.zniszcz=1 instance_destroy()};break; case 1:{instance_destroy()};break; }} dodałem wykrzyknij i troche zmodyfikowałem ale teraz nie jest tak jak chcialem,bo ciagle sie pokazuje to 1 menu nawet jak kolizuje z inym ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Ale potrójny wykrzyknik to to samo co jeden ... bo to jest negacja negacji negacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie ma to jak inteligentne pisanie kodu. Najlepiej wszystko przepisz od nowa i uwzględnij czytelność kodu, na pewno znajdziesz swój błąd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi