smarzeek Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, Wiem ze można zrobić tak, żeby niektóre obiekty nie Ładowały się odrazu po uruchomieniu gry. Bo gra Ładuje się dobre 1-2 Minuty, a wiem ze można odznaczyć/zaznaczyć coś żeby loading byl szybszy. Co mam zaznaczyc I gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Musisz ładować z zewnątrz pliki. Inaczej tak czy siak będą wrzucane w pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 W zasobach gry (spritach,dźwiękach,backgroundach) odznacz Preload, to zasoby nie będą wczytywane na starcie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarzeek Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ok, Thx. :) Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 W zasobach gry (spritach,dźwiękach,backgroundach) odznacz Preload, to zasoby nie będą wczytywane na starcie gry. ta, i co jeszcze? jasne że będą, ale tylko do pamięci RAM więc wyłączenie preload jedynie pozwoli zaoszczędzić nieco czasu ładowania, a ładowanie do karty graficznej i dźwiękowej przeniesione zostanie do momentu wczytywania rooma z obiektem wykorzystującym dany zasób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Musisz ładować z zewnątrz pliki. Inaczej tak czy siak będą wrzucane w pamięć. Napisałem, ale nie uwierzyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi