Filar Społeczności ANtY Opublikowano 10 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Według mnie: 1.Death Note 2.Gundam 00 3.Full Metal Alchemist 4.Higurashi 5.Neon Genesis Evangelion A z ecchi: 1.Asu no Yoichi 2.Green Green za dużo nie oglądałem ecchi, jeszcze dość słabe He is my master Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 1. The Melancholy of Haruhi Suzumiya 2. Lucky Star (Może?) 3. Brak zdania (Jeszcze) 4. Brak zdania (Jeszcze) 5. Brak zdania (Jeszcze) Mało obejrzałem. ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 W cholerę oglądałem po parę odcinków tylko i jedyne jakie mnie wciągnęły to Bleach i Love Hina. O ile to pierwsze po pewnym czasie stało się cholernie nudne, o tyle to drugie szkoda że przestali robić po tych kilkudziesięciu odcinkach. No, mógłbym też wspomnieć tutaj o Dragonball czy o Pokemonach, ale chyba każdy je oglądał nie wiedząc nawet, że to anime. Rankingu nie będę robić, bo za mało mnie wciągnęło na tyle by segregować w listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 1. FullMetal Alchemist 2. Dead Note I tyle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1. Dragonball (przez sentyment, to bylo chyba pierwsze porzadne anime) 2. Death note 3. FMA (dopiero zaczynam ogladac, ale ujdzie ;p) dalej nie wiem ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Purepain Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1.Dragon Ball Z 2.Bleach 3.Cowboy Bebop (inspiracja do obecnego projektu - Retaliation Huntera ;)) 4.Death Note (tak nisko, bo oglądałem tylko parę odcinków) 5.Rycerze Zodiaku (jeszcze jako mały dzieciak oglądałem to cuś przed Dragon Ballem i został sentyment ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 :D 1.Bleach (227 odcinek jak do tej pory) 2.Death Note 3.FMA 4.Zero no Tsukaima 5.Shakugan no Shana 6.Hellsing 7.Neon Genesis Evangelion 8.Ergo Proxy 9.Shounen Onmyouji 10.Było dużo więcej lecz pozapominałem albo były niewarte uwagi Teraz jeszcze wczoraj zacząłem oglądać Samurai Champloo i jest fajne, lecz za mało oglądałem by umieścić na liście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 lucky star/code geass/higurashi/fmp (fumoffu wymiata)/bebop (klasyk) kolejność dowolna. A @up ZnT jest fajne, ale tylko 1 seria, reszta to czysty fanservice i zmartwychwstania bohaterów po 5 odcinkach od ich śmierci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Won na drzewo, czy tam do lasu, sam nie wiesz gdzie. Nikt Cię nie prosił o sikanie spamem. Pszczółka Maja akurat wymiata jako anime (polska wersja - bleh), zwłaszcza oryginalny opening ^____^ O FLCL nikt nie wspomniał, obczajcie sobie, jak ktoś lubi czasem i czterostopniową satyrę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 FLCL to totalny mindfuck, oglądałem dwa razy, a i tak pewnie wszystkiego nie zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1.Pszczolka maja 2.Dragonball 3.Dragonball Z 4.Higurashi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1. Pokemony 2. Lucky Star 3. Jakieś pierdoły na Hyperze xD tyle ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Szczeniackie wybory. :3 Ludzix, jeśli FLCL Ci się spodobało to zobacz sobie Dead Leaves. Albo Excel Saga, ale to już kompletnie idiotyczne. O, lub SZS! To naprawdę mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 DB, Death note. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1. Dragon Ball Z 2. Pokemony (pamiętam gdy miałem z 6 lat i to oglądałem) 3. Naruto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 1.Lucky Star 2. ToLoveRu =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 AntY, śnieżynko moja najdroższa, czemu rozdzielasz anime i ecchi?:):) Tymonek ma rację, SZS jest genialne i to trzeba obejrzeć. Lucky Star to nieudany klon Azumanga Daioh, który był i będzie klasyką gatunku. Poza tym polecam Cowboy Bebop, jeśli nie dla fabuły to nawet dla samego soundtracku. Kolejne anime z piękną kreską i jeszcze piękniejszą muzyką to Haibane Renmei, które jednak mimo wszystko kierowane jest do nieco dojrzalszych ludzi. A jak ktoś zakręcone jak baranie rogi rzeczy lubi to Kocią Zupę (Cat Soup), Franz Kafka's "A Country Doctor" albo już normalniejsze i w formie odcinkowej Paranoia Agent. Korzystając z okazji, czy ktoś mi wyjaśni czemu ludzie oglądają Dragon Ball? Co fajnego jest w 400 odcinkach latających mężczyzn i kosmitów z zatwardzeniem, najeżonymi włosami i w walce w ciągle tej samej, nudnej, scenerii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 DB był fajny jak się miało lat... 9? Niektórzy od tego momentu niewiele się zmienili. :) To teraz ja. Jeśli ktoś uważa Lucky Stara za fajne anime to chętnie wyprowadzę z błędu. Poza oryginałem, czyli Azumanga Daioh, polecić można Minami-ke ( pierwszy sezon, drugi jest gorszy, trzeciego nie widziałem ) i Hyakko które może nie jest genialne, ale jednak pierwsze odcinki mnie rozwaliły. Jeśli ktoś lubi na prawdę głupi humor to polecam Detroit Metal City i oczywiście Dead Leaves. :) Dla małych chłopców którzy nie wyrośli z DB polecę Burst Angel, TTGL który ma całkiem ciekawą fabułę, World Destruction z głupim zakończeniem, Samurai 7, Devil May Cry również z głupim zakończeniem, Eureka Seven, Fate/stay, Rurouni Kenshin, Sekirei... tyle. Wartą polecenia pozycją dla mnie jest Claymore, R.O.D., BECK, i w wolnych chwilach Gokusen dla tych którym spodobało się GTO które też trzeba obejrzeć od razu z Young GTO. Na prawdę bardo polecam zobaczyć Last Exile, The Sky Crawlers i Real Drive. Osobiście moimi ulubionymi są Appleseed, Eureka Seven, TTGL, FLCL, Sekirei, GTO, Claymore, BECK, Last Exile, Real Drive, SZS i Kino's Journey. Z jednoczęściówek Voices of a Distant Star, The Sky Crawlers i Kigeki. The Girl Who Leapt Through Time było całkiem fajne. Jak o czymś zapomniałem to mnie Beczo jeszcze uzupełni. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beczo Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Hm, DB to klasyk jak AKIRA czy Kenshin wiec czego by nie obejrzeć tego zamiast Naruto ? :3 Dobra, jedziemy z Topką : 1. Kara no Kyoukai 1-5 (Ja chce juz 6 ><) 2. Fate/Stay night (Ofc pod warunkiem ze sie zna również gre :3) 3. School Days/Tengen Toppa Gurren Lagann (Oczywiście Gurren lagann ze wszystkimi OVA i filmem na czele) 4. Shikabane Hime: Aka/Kuro 5. CANNAN (Aktualnie wychodzi) 6. Blassreiter 7. GTO 8. Detroit Metal City 9. Dead Leaves 10. Sword of the Stranger/Seirei no Moribito/Serial Experiments Lain/Shingetsutan Tsukihime To tak po kurtce, ciężko sie wybiera top, w ogóle jak dla mnie to idiotyczne zajęcie :P Lepiej założyć MAL i mieć tam coś w stylu topki. Link do MAL: http://myanimelist.net/animelist/Beczo P.S. Do tych co dają DN/CG/DB w top 1 : Skończcie oglądać anime >< Większej komerchy jak te 3 tytuły świat nie widział >.> Pozdro, bede tu zaglądał :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Lain jest psychodeliczne, a AKIRA dupnie się kończy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 1. Naruto 2. Rozen Maiden (^^) Słaby jestem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Hm, DB to klasyk jak AKIRA czy Kenshin wiec czego by nie obejrzeć tego zamiast Naruto ? :3 Dobra, jedziemy z Topką : 1. Kara no Kyoukai 1-5 (Ja chce juz 6 ><) 2. Fate/Stay night (Ofc pod warunkiem ze sie zna również gre :3) 3. School Days/Tengen Toppa Gurren Lagann (Oczywiście Gurren lagann ze wszystkimi OVA i filmem na czele) 4. Shikabane Hime: Aka/Kuro 5. CANNAN (Aktualnie wychodzi) 6. Blassreiter 7. GTO 8. Detroit Metal City 9. Dead Leaves 10. Sword of the Stranger/Seirei no Moribito/Serial Experiments Lain/Shingetsutan Tsukihime To tak po kurtce, ciężko sie wybiera top, w ogóle jak dla mnie to idiotyczne zajęcie :P Lepiej założyć MAL i mieć tam coś w stylu topki. Link do MAL: http://myanimelist.net/animelist/Beczo P.S. Do tych co dają DN/CG/DB w top 1 : Skończcie oglądać anime >< Większej komerchy jak te 3 tytuły świat nie widział >.> Pozdro, bede tu zaglądał :3 CG jest epickie, ale na raz. DN po śmierci La to zapychacz i w dodatku marny. A DB to klasyka, ale do topu mu daleko. I imho LS > azumanga, minami-ke już nawet mi się bardziej od azumangi podobało. Ogólnie czemu ktoś w ogóle twierdzi, że LS jest kopią Azumangi? To, że oba tytuły to SoL to nic nie znaczy. a-p > MAL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 1. Tajemnicze Złote Miasta 2. Great Teacher Onizuka 3. YattaMan 4. Generał Daimos 5. PoKeMoN xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autsajder Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 1. Cowboy Bepop, najseksowniejsze anime świata ogólnie nie lubie anime, ale jeśli ktoś zna jakieś podobne klimatem japońskie bazgroły to niepogardzę tytułem :santa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 I imho LS > azumanga, minami-ke już nawet mi się bardziej od azumangi podobało. Ogólnie czemu ktoś w ogóle twierdzi, że LS jest kopią Azumangi? To, że oba tytuły to SoL to nic nie znaczy. W Azumandze jest więcej normalnego humoru a nie moe moe i otakowskich żartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beczo Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 CG epickie, są gusta i guściki ale bez przesady. Motyw "Człowieka geniusza" można wsadzić na półke co najmniej dno, jak to w DN pokazali czy w CG. -999% realizmu >.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Realizm rofl. 99.9% anime jest nierealne. Nawet te z twojego top. A azumanga jest nudna, ale fakt - są gusta i guściki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Kiedyś jako dzieciak oglądałem: Tajemnicze Złote Miasta ( <3 ^^ ) Dajmos Pokemony ale pierwsze 2 serie Rycerze Zodiaku Serie Dragon Ball to były ulubione :D a teraz już za stary sie czuje na to :/ chociaz ostatnio zgralem z neta Tajemnicze Zlote Miasta i obejrzałem wszystkie odcinki ponownie, jednego dnia xD nadal wciągające :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Death Note i Dragon Ball Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 A, zapomniałem o jednej świetnej serii: Majin Tantei N?gami Neuro - o detektywie z piekła, który żywi się zagadkami - świetna postać ^______________________________^ Manga wymiata, anime też jest fajne, ale po jakimś czasie leci z fajnego whodunnit w ponadnaturalny bełkot ;x //edit: also Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi