Nirvan Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Mam zmienne i chce zeby tablica dziala na zmiennych . Niwiem jak dalej to opisać to po prostu chce zeby w stepie działało takie coś : talk[zmienna1,zmienna2]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 No to musisz powiedzieć coś wiecej, bo ja z tego nic nie wywnioskuje ... ale w ten sposób można spokojnie odczytywac tablice, i zmieniać zmienne zeby pokazywać inny tekst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 bo mam np w create : zmienna1=false; zmienna2= false; talk[0,0]='tekst1'; talk[1,0]='tekst2'; talk[0,1]='tekst3; talk[1,1]='tekst4'; potem mam podczas gry zmienianie zmienna1 i zmienna2 no i chce zeby to w stepie zmieniało na te zmienne . Bo tak to wywala błąd Assignet operator expected czy jakoś tak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 bo mam np w create : zmienna1=false; zmienna2= false; talk[0,0]='tekst1'; talk[1,0]='tekst2'; talk[0,1]='tekst3; talk[1,1]='tekst4'; potem mam podczas gry zmienianie zmienna1 i zmienna2 no i chce zeby to w stepie zmieniało na te zmienne . Bo tak to wywala błąd Assignet operator expected ale , edytowalem i post sie zrobił nowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 create: GML tekst[0,0]="tekst"; tekst[0,1]="tekst"; tekst[1,0]="tekst"; tekst[1,1]="tekst"; zmienna1=false; zmienna2=false; draw: GML draw_text( x, y, tekst[ zmienna1, zmienna2 ] ); Tego typu kod Ci nie działa? o.O Powinien... Assignment operator expected oznacza, że program spodziewał się znaku przypisania ( czyli znaku równości ). Myślał, że do tego Twojego talk[ zmienna1, zmienna2 ] chcesz coś przypisać ( talk[ zmienna1, zmienna2 ] = "..." ). Ty nic ze swoją zmienną nie robiłeś, więc wywalił błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi