Muuuuczek567 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 tomekk1410 - teraz robię już drugą misję kampanii, teraz mam screenshota z pierwszej misji: Tutaj załączam specjalny programik pokazujący możliwości żołnierzy. Sterowanie: Strzałki - przesuwanie po planszy 1 - zmiana trybu na tworzenie ludzików 2 - zmiana trybu na tworzenie przeszkód Lewy przycisk myszy: w trybie 1 tworzy czerwonego ludzika, w trybie 2 - zniszczalny murek Prawy przycisk myszy: w trybie 1 tworzy niebieskiego ludzika, w trybie 2 - niezniszczalny murek. Znajdziecie też przyciski na ekranie, eksperymentujcie. Jeśli będziecie uważni, zobaczycie różnice między nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Muszę powiedzieć, że bardzo ciekawy programik zrobiłeś. Bardzo fajny. Co do gry to jak już mówiłem to jest ok. Nazwa: Tank Bang xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 fajny programik :P Mam nadzieję, że cały został zaprogramowany przez Ciebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Z tego się zrobi HIT :), świetny programik, gra jak już mówiłem świetna, teraz moja ocena wynosi 5 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Muuuuczek567 popraw HUD (chodzi mi o te czarne tło) zrób jakieś takie w stylu wojskowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Dobre jest tło, nie zmieniaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Hmm....... amoże zrób jakąś historie że zostałeś sam za linią wroga i idzie na ciebie cała armia wkurzono czechów których babićki pohazą z Chrzanowa. Którzy mają cząłski z miotaczem plazmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 @UP: Kolejny behind enemy lines?! No ileż można wałkować ten temat 1000000000 vs 1. 1 wygrywa. w takich grach co poniekąd dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 @Up Dlaczego jeden koleś ma nie zabić 1000 ? Może ich zabijać pojedyńczo. Wystarczy, że będzie lepszy od jednego. Pomyśl trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Gra na razie mi się podoba. Fajnie to wszystko wygląda. Graficzka też niczego sobie. Przyjemnie się gra ;) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 tomekk1410 - teraz robię już drugą misję kampanii, teraz mam screenshota z pierwszej misji: Tutaj załączam specjalny programik pokazujący możliwości żołnierzy. Sterowanie: Strzałki - przesuwanie po planszy 1 - zmiana trybu na tworzenie ludzików 2 - zmiana trybu na tworzenie przeszkód Lewy przycisk myszy: w trybie 1 tworzy czerwonego ludzika, w trybie 2 - zniszczalny murek Prawy przycisk myszy: w trybie 1 tworzy niebieskiego ludzika, w trybie 2 - niezniszczalny murek. Znajdziecie też przyciski na ekranie, eksperymentujcie. Jeśli będziecie uważni, zobaczycie różnice między nimi. I popraw tą drogę daj jakąś gruntową trochę szerszą od tej co masz, z bardziej łagodnymi zakrętami będzie fajnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 @Egzekutor: Nie chodzi mi o to. Chodzi mi o to że coś się zwaliło z twoim autem/samolotem i musisz za linią wroga wrócić ew rozwalił całe wrogie państwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Grafika to bardzo odrzucający element. Jest przejaskrawiona i trochę zbyt kolorowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 grafika taka sobie ale moze byc :) ale gra za prosta troche klikam F10 wpisuje I AM BEAST i jestem niezniszczalny EDIT: po co robiles opcje skoro coś zmienie to odrazu sie cofa do stanu początkowego i nic nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Jeśli chodzi o ten programik, to trochę zrobiłem, m. in. minimapę, płynne przesuwanie, emitery żołnierzy oraz waypointy, tzn. miejsca, do których chodzą żołnierze. Nowa wersja Czołga spóźni się na pewno - zajęło mi to dłużej niż myślałem. Dostaniecie za to coś w zamian - za ukończenie kampanii będą nagrody. Zastanawiałem się, co to będzie i najprawdopodobnie zrobię 70 sprite'ów broni i ulepszeń do broni do gier RPG rozgrywających się w średniowieczu. W związku z tym mam pytanie. Czego nie da się zdekompilować? Chciałem zamieścić hasło po przejściu kampanii, ale boję się że ktoś zdekompiluje hasło. Czołg będzie za jakiś tydzień, ten programik - jutro. PS: Tank Bang to niezła nazwa. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Sorry za doubleposta, ale mam dla was pewną część mojej gry, a dokładnie tę, która pojawia się po naciśnięciu F1. :) Nowa wersja obsunie się o kolejne 4 dni, ponieważ ulica, na której mieszkam jest naprawiana. Dostawy prądu są tylko od godziny 16:00. Link do pomocy: TUTAJ. I jeszcze coś. Zmieniłem nagrodę - teraz będą to zabawne historyjki wyjaśniające w absurdalny sposób tajemnice świata. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 czekam z niecierpliwością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Ponieważ dawno nie pisałem w tym temacie, dzisiaj będzie naprawdę sporo informacji. Zacznijmy od screenów. To druga misja, w naszej bazie. A to - hangar, w którym musimy znaleźć części zamienne do śmigłowca. Trochę grałem na kodach, ale bez nich również da się przejść kampanię. Ale niespodzianka! :) Zrobiłem nowe rzeczy, dużo rzeczy: -pierwsze 3 z 4 misji kampanii; -rozszerzoną pomoc; -sklep; -nowe sprite'y (drzewa, ludziki, broń). To wszystko zajęło mi dużo czasu, bo tak się trafiło, że moją uwagę przyciągały różne gry. Spellforce, PuzzleQuest, Quake III Arena... Sami rozumiecie. Wystarczy zrobić 4 misję, i gotowe. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Daj polskie znaki do czcionki i nie wiem, czy combo "spolszcza" się na kombo. Grafika jest za jaskrawa, jak chwilę popatrzyłem w powiększeniu to mnie odrazu oczy zaczęły boleć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 combo się powinno spolszczyć na: Kombinacja lub złożony czy coś takiego ale najlepiej nie spolszczać :P Fajnie, że będzie sklep :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 @ZeroXbot: Jakoś nie potrafię zrobić tych polskich znaków, ale będę próbował. A forma "kombo" jest poprawna, widziałem ją w kilku grach. @up: Zastanawiam się, czy zrobić sklep w jednym miejscu? Bo aktualnie wyskakuje po naciśnięciu F4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 lepiej niech to beda takie budynki zeby trzeba sie bylo po-2 natrudzic (zdobyc kase i znalezc sklep :D);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Jakoś nie potrafię zrobić tych polskich znaków, ale będę próbował. Tworzysz fonta i ustawiasz mu charcter range na all. A forma "kombo" jest poprawna, widziałem ją w kilku grach. A ja widziałem jak kilka osób pisało przerzyć, czyli to też musi być poprawna forma -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 1.gra grywalna ... 2. trudna ;/ 3. starales sie widac , nie powiem :thumbsup: {4} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 dam 3/5 Nagminne łamanie regulaminu. Warn +1, blokada na 3 dni gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Jest trochę trudna ale zacznijmy od tego że to powinno być w kategorii dema :) Powinieneś dodać dużo apteczek tzn. jakiś zestawów naprawczych albo jakiś moduł który będzie naprawiał czołg systematycznie, Oczywiście grafika potrzebuje dopracowania. Dużo tej grze brakuje ale sądzę że potrafisz :) narazie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Muuuuuuuczek, robisz jeszcze tą grę, czekam niecierpiliwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Hehe, nie wiedziałem, że ktoś na tę grę jeszcze czeka... :) Zaciąłem się przy ostatniej misji kampanii i od 2 miesięcy nie robię dalej, nieźle tam pogmatwałem. Może jak będzie mi się chciało, to dokończę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 A mógl bym pomóc? Jakby co pisz na GG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi