staniki Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 A więc zrobiłem taki mały programik, a dokładniej edytor kodu GML. Jest on prawie identyczny jak ten w GMie, jednak posiada kreator własnych funkcji, a także pracy z DLLami. Moim pierwszym pomysłem było zrobienie extension makera dla GMa 6.1, ale przekształciło to się w ten projekt. Na pewno znajdziecie tam wiele błędów, gdyż robiłem to dawno kiedy byłem trochę mniej doświadczony ;p. Miał być jeszcze Action Decoder dla GMa 6.1 ale jestem zbyt leniwy... może później zrobię. JAKIEKOLWIEK BŁĘDY OD RAZU ZGŁASZAĆ! A teraz dokładniejsze info :P Tytuł: Game Maker Code Editor Gatunek: dodatek do GMa Download: proszę kliknij tu Rozmiar pliku: 862KB Autorzy: Programowanie: Staniki Screeny: I sry że nie pisałem dłuugo ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 nie działa Ci tabulacja :( jeśli zintegrujesz to z gm i sprawisz edycje kodu tak przyjemną jak w Notepad++ będę Cię kochać nad życie <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Lol jaki lol :D OOOPS zapomniałem o czymś!! Nie ściągać!! Jutro update ;d sry XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 jeśli zintegrujesz to z gm i sprawisz edycje kodu tak przyjemną jak w Notepad++ będę Cię kochać nad życie <3 Nic dodac nic ujac : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dobra, u mnie śmiga : link :) Wszelkie błędy i sugestie proszę jak najszybciej zgłaszać. Czytać intrukcję przy instalacji!! (bo jest tam jak wprowadzić program w życie) i ENJOY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Tabulacja nie działa, autouzupełnianie kodu też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Przy anulowaniu czegoś i włączaniu wyskakuje błąd: IO error liczba/liczba i jak napisze np. hauidcascfa to wyskakuje tak: hauidcascfa dlatego musisz dać w programie zamiast "id" dać " id " itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 @up Ale to też nie rozwiąże wszystkich problemów, np. instance_create(x,y,lol); x i y będą na czarno. @gnysek Tabulacja - czyli że po naciśnięciu tab, nie ma zmiany zaznaczenia objeku? czyli że np można z 1 przycisku na 2 bez klikania myszą przeszkoczyć, o to ci chodzi? Co masz na myśli mówiąc autouzupełnianie tekstu? Pewnie chodzi o coś innego niż myślę :D Jakieś inne sugestie? Dodać jakieś funkcje, coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 dodaj podpowiedzi skryptów, tak jak jest w visualu definition widnow, takie mniejsze okienko pokazujące zawartość skryptu ktorego chcemy wywolac, jak wiadomo objasnienia argumentow daje sie w nich na poczatku a wiec bylby to szybki wglad w to jakie argumenty uzyc, to by bylo swietne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 podłubię jeszcze i zobaczymy co wyjdzie z tego Robię v 1.2 i wrzucam to jak będzie wyglądać. UWAGA! link Nie działają przyciski Extensions i Plugins(na razie kombinuję, ale może tego w ogóle nie być :P), ale i tak myślę że program pełni podstawowe funkcję edytora kodu. Wiecie co zrobić - wypakować i wkleić 'adres' pliku do GMa. Jakieś błędy, cokolwiek? Piszcie! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi