Roki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Mam gotowy generator sygnaturek, ale ponieważ: Dynamiczne strony w tagu [img są niedozwolone jest tak na GMClanie, to mam pytanie... jak to ominąć poza zapisywaniem obrazka, na mój hosting...jakiś inny sposób, a w ostateczności łączenie się z imageshack... Generator można obejrzeć w mojej sygnaturce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ustawić w .htacces, aby pliki jpg w danym katalogu były interpretowane jako PHP ? Lub zrobić przekierowanie z JPG na PHP, też w .htacces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 E? Dobra, może mniej profesjonalnie mi to wytłumacz... Bo z tego nie rozumiem nic, a co do obrazka: $final_image = imageCreateFromPng( $Background_Picture ); //Tworzymy obrazek A potem tylko dodaje tekst i pasek, a dane pobiera przez $_GET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Poczytaj sobie o Mod Rewrite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Aha, nie mam na serwie czegoś takiego jak .htacces, bo mam hosting na ueuo.com Nobody - wpisałem w mozilli, pierwsza strona, czytam, pisze o przekierowywaniu, na nową strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Nom i musisz zrobić, żeby z pliku JPG przekierowywało na plik PHP - adres strony się nie zmieni, ale serwer sobie u siebie wykona inny plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 RewriteEngine On RewriteRule ^obrazek\.png$ plik.php [L] Wchodzisz na obrazek.png ale wykonuje się kod z plik.php. Magia :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Mam RewriteEngine On RewriteRule ^.obrazek\.png$ signature.php [L] header ( "Content-type: image/png" ); imagePng ( $final_image ); No i mi wywala na stronce: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /****/******/****.****.***/********.*** on line 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 :frusty: Podany kod ma iść do .htaccess 5-punktowy kurs Mod_Rewrite by Nobody: 1. Otwierasz notatnik 2. Wpisujesz kod RewriteEngine On RewriteRule ^obrazek\.png$ plik.php [L] 3. Zapisujesz jako ".htaccess" 4. Wrzucasz plik .htaccess na serwer 5. Volia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 No, ale dlaczego nie moge wrzucić htaccess? Plik jest bez nazwy z rozszerzeniem .htaccess, ale nie chce mi wejść na server :/ Czy to wina ueuo.com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 niektore serwisy blokuja tworzenie .htaccess i .htpassword. zrob taki numer ze nazwij ten plik jakos inaczej, wrzuc na serw i tam zmien nazwe na wlasciwa .htaccess Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ten "numer" nic nie daje :/ Może coś polecasz, jakiś hosting? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 sprawdź na ugu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 ugu.pl obsługuje htaccess, ale i tak nie działa :/ Nie chce wejść na gmclan :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Musi. Jaki masz kod w .htaccess? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 albo jaki podaje, aby przekierowało na obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Mam: RewriteEngine On RewriteRule ^.obrazek\.png$ signature.php [L] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zakładam, że podajesz http://adres/obrazek.png?zmienne W takiej sytuacji naprawdę musisz poczytać o mod_rewrite a nie korzystać z gotowych kodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 jak to ueuo.com nie obsługuje .httaccess :blink: ? Ja mam i mi wchodzi XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Podaj kod, ok? Bo mi to nie idzie :/ Mi na ueuo, nie wchodzi htaccess... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi