Flaque Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Coś od naszego Last Quote, generalnie riffy powstały na próbie, a zguitarprowałem w domku :) Tabek do nowego utworku zespołu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 No to aranżacja teraz i wokal ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 I założyć zespól i zostać sławnym człowiekiem :). #1000 POST :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 On ma już zespół przecie. Gorzej z tym drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Skoro taki Bieber jest sławny to on też będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Hoho, zespoły to mam nawet dwa. A sławny jestem, choć fakt faktem, nie od tej strony muzycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 http://www.speedyshare.com/files/25893136/EPIC.mid Jakiś taki bossowy utworek midi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Mnie to bardziej pasuje na jakieś apokalipsie po rozwaleniu czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Przyjemnie się słucha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ucząc się gegry, jak zwykle złapała mnie wena. Zapisałem co się dało w guitar pro. Refren bardzo kojarzy mi się z akustycznym Alice in Chains. Unplug.mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Chciałem już skrytykować, ale poczułem klimat i nici z tego. Dobre. No i cholera, nie jestem obiektywny, bo lubię Alice in Chains. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Początki z fruity loops :) Flaque - Wake Up Do jakieś strzelałki myślę by się nadawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Tragedia - zarówno jeśli chodzi o dobór brzmienia, miks ścieżek w całości [przytłumione i pozbawione energii; niektóre ścieżki bez kompresora rezonują, część instrumentów gra w całkowicie innej przestrzeni - np. pad i sweep na końcu, perkusja ginie w tle - co jakiś czas z tej agonii dźwięków, nie licząc talerzy, da się coś dudniącego usłyszeć] oraz pomysł na rozwinięcie - poćwicz jeszcze :). Sam riff nie taki zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Nie wiem, czy jakiś headbanger by się za bardzo przejmował takimi pierdółami, ale fakt, kompresorem muszę przejechać i kolejny fakt, że przy końcówce te dwie ścieżki strasznie odstają. Slayer to trochę porażka, hardcorem jakoś próbowałem go ratować, ale wyszło co wyszło. Na karcie mam strasznąąąą latencję, więc własnej gitarki nagrać nie mogę ;;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Przy nagrywaniu zmniejszam latencję do 5ms i nagrywam, dopiero wraz z aranżowaniem całego utworu zwiększam bufor do 55ms (Renoise) - i wszystko gra płynnie. Cubase natomiast się tnie niemiłosiernie przy mojej konfiguracji i sprawdza się tylko do mało rozbudowanych utworów, bądź montowania dźwięku pod obraz (jak tu: ). Spróbuj poćwiczyć nagrywanie z wyprzedzeniem, a jeśli masz trudności - nagrywaj tylko z metronomem i dopiero potem umieszczaj zarejestrowaną ścieżkę. I tak, Slayer to porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Flaque - Electric Breath Czyli zabaw z Fruity Loops ciąg dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Flaque - No Pressure Czyli ciąg dalszy, ale w ciut innej konwencji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Electric Breath jest chyba próbą stworzenia czegoś na miarę mocnych, "napędzających" elektronicznych soundtracków - tutaj jednak całość brzmi kiepsko i nie czuć w ogóle mocy. Fatalnym zagraniem jest przyspieszenie tempa oraz dodanie pada - osobiście mam uraz do takich brzmień ;). No Pressure niestety jest również mało udane. Przytłumione brzmienia, chaos w nakładaniu poszczególnych ścieżek - mniejsza o to, każdy instrument gra swoje i mało się ze sobą to zgrywa - głównym problemem jest brak harmonii. Keep working. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi