Jaklub Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 No to mam problem z funkcją [] po variable. Otóż, ma ona ograniczenie do 10. Ja potrzebuję więcej niż takie dziesięć. :( No i miałem pomysł - zamiast o[10] to oo[0] i tak, by dodawało kolejne o przy variable. I tak bardzo dużo. Czy rozwiązanie tego problemu jest możliwe? Jeśli tak, to jak go rozwiązać? :unsure: Z góry dzięki. EDIT: PROBLEM ROZWIĄZANY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Lutego 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 hmm jedyne w game makerze co mi na myśl przychodzi z [ i ] to tablice, a tam można umieścić 32000 elementów, więc nie za bardzo wiem o czym mówisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Wyjaśnię: Każdy kolejny objekt z pozycją y większą o 32 pikseli ma global.variable[o] I jest tak: global.variable[0] global.variable[1] global.variable[2] global.variable[3] global.variable[4] global.variable[5] global.variable[6] global.variable[7] global.variable[8] global.variable[9] global.variable[10] Jest błąd, że variable nie istnieje albo liczba w [] jest za duża. Więc chcę, by było tak: global.variable[0] global.variable[1] global.variable[2] global.variable[3] global.variable[4] global.variable[5] global.variable[6] global.variable[7] global.variable[8] global.variable[9] global.variable1[0] global.variable1[1] global.variable1[2] global.variable1[3] global.variable1[4] global.variable1[5] global.variable1[6] global.variable1[7] global.variable1[8] global.variable1[9] global.variable2[0] Jak to zrobić? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 global.v[0,0]=val1; global.v[1,0]=val2; global.v[0,1]=val11; global.v[1,1]=val22; O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Lutego 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 bo id obiektów zaczynają się od miliona, a tablice (bo tak się nazywają []), mogą mieć tylko 32000 elemetnów. Są też funkcje variable_exists itp., może trzeba korzystać z nich ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Heh, nie chodzi o tablice. Chodzi o numerowanie zmiennych: global.zmienna[1] global.zmienna[2] itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi