baca Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Mam takie małe proste pytanie Jak umieścić zasoby do pliku wykonawczego np. bitmapy, tekst, kod dla wbudowanego parsera, itd. Coś w rodzaju game makera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ale w czym problem? Albo opracowujesz własny sposób zapisu bitmapy, albo po prostu pakujesz do pliku cały plik i tyle. To samo się tyczy tekstu i kodu. Najłatwiej zapisać tak: <4 bajty dla długości stringa><string> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ale jak coś dodam do exe to wywala mi się błąd, że nie jest to aplikacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Możesz doklejać pierdoły na końcu pliku EXE, po za tym możesz trzymać takie rzeczy w innym pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wiem ale lepiej mieć jeden plik niż kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Global Game Settings -> Include Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Global Game Settings -> Include :blink: Mi nie chodziło, o Game Makera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 On chce zasoby w pamięci trzymać i ze wskaźnika ładować :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 http://www.gamedev.pl/files/articles/Zasoby%20Windows.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Dzięki Will, oto mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi