47xxxxxxxx Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak otworzyć plik który znajduję się w folderze z grą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Tzn jaki plik, .ini? Bo tyle informacji dales ze hej :). Chyba ze chodzi ci o otwieranie np obrazku przy uzyciu innego programu, dowiedzialem sie ze aby otworzyc plik tekstowy potrzeba: GML file_text_open_read(fname); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 otworzyć w jakim sensie ? np. dokument worda odpalić w wordzie? czy wczytać jego zawartość do zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam kod GML file_bin_open(blablabla.txt,0)Właczam a tu: ERROR in action number 2 of Mouse Event for Left Pressed for object obj_blablabla: Error in code at line 1: file_bin_open(blablabla.txt,0) at position 15: Unknown variable blablabla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML file_bin_open('blablabla.txt',0) Mały błąd :sleep1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie ma errora ale plik nie chcę sie otworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wlasnie, pamietaj ze to string, i nie zapomnij o ' '. Ale file_bin_open jest do ootwierania plikow binarycznych. Czy ja zle rozumiem co to plik binaryczny, czy ta funkcja i tak nie bedzie dzialac? (Tez sie ucze a nowego tematu nie bede zakladac.) Uzyj GML file_text_open_read(fname); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie blablabla.txt dałem dla przykładu.Naprawdę chcę otworzyć plik z rozszerzeniem .bat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML execute_shell(program,argumenty) :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 wiesz, jak otworzysz plik, to potem wypadało by z niego coś czytać, a jak chcesz uruchomić, to execute_shell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 tak na przyszłość https://gmclan.org/index.php?wiki=category&zm=19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie o to Ci czasem chodzi? GML file_text_open_read('./gra/pliki/bleblebel.bat'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 GML execute_shell('wirus.bat',0) :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 tak. Tylko czemu Ty usilnie chcesz sie bawic w hakiera i meczyc tym biedna siostre? :huh: To podłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 i tu sie mylisz. siora ma win98 wiec .bat by nie działało. poprostu mi sie skojarzyło z wirusem to .bat.. ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 *.bat tym rozszerzeniem można niezłe kawały wywijać wszystkim ;] P.S: O lol jakiś koles mnie zreportował 3 posty wyżej xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiatrak Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Przypomina mi się pewna lekcja informatyki plik inkball.bat: start inkball.exe start inkball.bat inkball.bat Potem tylko skrót, ikonka do prawdziwego inkballa i tekst do kolegów: "zagrajcie!" Wrażenia gwarantowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 zaraz zaraz.. i co ten kod co ma zrobić? ;o włączyc inkbala i inkbala bat .. i co w tym inkbalu bat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 co w tym inkbalu bat? plik inkball.bat: start inkball.exe start inkball.bat inkball.bat Czasem przeraża mnie Twoja ignorancja XxMichałxX ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 ee.. no i co to ma być? będzie przeszkadzać w grze czy co? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Chlopie, gratuluje zero umiejetnosci analizowania, tak trzymaj :thumbsup: To bedzie wciaz odpalac program inkball.exe oraz swoj skrypt. PS. Coraz bardziej mysle ze ty po prostu nabijasz posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jeśli otworzysz inkball.bat wtedy uruchomi się inkball.exe a po inkball.exe uruchomi się znowu inkball.bat i wtedy tworzy się taka pętla :P Rozumiesz?? Up@ tez tak myślę bo kto bez praktycznie żadnych umiejętności nabił 439 postów w ciągu 2 miesięcy? :> drugim przykładem nabijania postów moim zdaniem jest drobiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie zależy mi na postach.. jakas głupia liczba przy moim profilu mnie nei uszczęśliwi ani też nikomu tym nie zaimponuje :) edit: Up@ tez tak myślę bo kto bez praktycznie żadnych umiejętności nabił 439 postów w ciągu 2 miesięcy? :> drugim przykładem nabijania postów moim zdaniem jest drobiu. teraz ponad 500 bo jeszcze na freevenge 75 ;) .. lubie to forum że tak powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie zależy mi na postach......to powiedział Michał, w temacie o edycji plików. Choć w sumie poprzednie 10 postów jest nie na temat, także co ja tu będę gadać... :P Wiatrak: Uczą was takich rzeczy na informatyce... O.o ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi