MisieK-GM Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jak zrobic w 3D taka czarna otoczke wokoł modeli jak w najnowszym Prince of Persia? tak jakby rysowana postac, mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Da się, ale GM jest na tyle biedny, że to by chodziło jak po gruzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 szkoda :/ a powiesz mi jak? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Najprościej? Zrobić projekcję na jakiejś warstwie, trochę zeskalować i narysować pod rzeczywistą projekcją. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Na yoyo jest przykład. Rysuje się model z troszkę większą skalą, czarną teksturą i włączonym backface culling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Aaa to chyba juz łapie. a podasz mi jeszcze link do tego przykładu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 cel shading - słowo klucz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 :/ Szukałem na GMC i na YOYO Games i nie moge znalesc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Cel shading. nie mogę telefonem wstawić linka. Przykład został usunięty, ale znalazłem topic. 3d game techniques->page 2->temat black outline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 https://gmclan.org/up152_6_cel_shading.html O taki efekt udało mi się uzyskać lekko edytując mój program do nakładania tekstur, ale i tak twierdzę, że to będzie wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi