pablo1517 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Nie, musiał bym zmieniać klienta, poza tym, jak akurat padnie serwer GMC to wam sie serwery będą też zacinać, bo nie będą mogły się połączyć. Jak źle napiszesz to będą :P Spróbuj odpalić server MBO i zajrzeć tutaj: http://mbo-center.ovh.org/servers.php a tu serwer: https://gmclan.org/up199_4_MBO_SERWER_TEST.html Status jest sprawdzany co 30 min. W razie zerwania połączenia w niestandardowy sposób (przez menadżer zadań np.) jeśli w ciągu 30 min. nie odbierze żadnego potwierdzenia istnienia serwera, zostaje wywalony z listy. No i przy każdym jest data rejestracji ostatniej, żeby było wiadomo, kiedy ten serwer ostatnio się odezwał. Ja ogólnie z PHP jestem początkujący i na pewno dałoby się to lepiej napisać xD, ale jak widać można ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam już ten twój serwer z kiedyś tam :P Na razie nie będę tego zmieniał. Tak zostanie i tyle, za dużo niepotrzebnej zabawy, do tego teraz przenosimy serwer i mamy inne rzeczy do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinico Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zadam pytanie... dlaczego na każdego zalogowanego gracza przypada 1 jakiś No_Name kiedy zalogował się Mandra zalogowała się postać No_Name kiedy ja się zalogowałem znowu jakiś No_Name... co to może mi ktoś wytłumaczyć? Screeny http://www.fothost.pl/upload/09/15/6dd15332.bmp http://www.fothost.pl/upload/09/15/ad9d48ed.bmp http://www.fothost.pl/upload/09/15/53a2e8e5.bmp Gnysek czy to ma coś wspólnego ze statusami :P??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Prawdopodobnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Hm dziwne, bo to inny port ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinico Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ciekawe... zrelogowałem serva i No_Name'ów już nie ma :P Ciekawe od czego to się wzięło...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a nie sprawdzałeś statusu przez ten link co podałeś sam ? bo jeżeli sprawdzasz port 14804 to się właśnie no_name dodają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Postawi ktoś dedyka, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jak mi dasz 50 złotych, to cały miesiac będzie stał, ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jest jeszcze taki irytujący błąd, szczególnie dla maga. Gdy zaczyna lagowac, to przy uzyciu dowolnego czaru zabiera mi polowe many. Mam okolo 350 MP i fire ball nie powinien mi zabierac okolo 170 MP. Czasami też zabiera mi HP gdy używam MP potinona. Czy można, da się postawic potworka na graczu ?? i w ten sposób go zablokowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Gnysu, tego serwera nie masz, bo ja ostatnio sporą serie update'ów zrobiłem xD. Np. Pirahna Plant, który połyka graczy na określoną w config.ini ilość sekund po czym wypluwa ich na określoną w tym samym pliku odległość ^^. Ogólnie, po prostu nie masz tej wersji :P. Fakt, wcześniejsze nie rejestrują się na stronce, ale to tylko deczko kodu, a efekt wydaje mi się zacny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Nom, szkoda, że exe, bo w sumie mogłeś mi to powiedzieć zamiast kazać ściągać, tyle samo by dało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie rozumiem xD chcesz kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinico Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Chciałem was poinformować że niestety przez te święta Serwer będzie offline bo wyjeżdżam ;/ No niestety może dzisiaj go włączę koło 14 , 16 ale nic nie obiecuję , no tak musi być... :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Włączyłeś. Ile czasu będzie? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie rozumiem xD chcesz kod? Nie :) Po prostu nie opłacało się pobierać exe. No dobra, rozumiem, że jest tak, iż serwer łączy się z witryną MBO i witryna zapamiętuje IP. I potem jest jak? Serwer nadal wysyła co jakiś czas info, czy to strona www sprawdza czy serwer nadal jest czynny? Bo w sumie zgłoszenie się serwera na samym początku nie jest głupie, zanim jeszcze rozpocznie się nasłuchiwanie na graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Miało nie być updatów, ale czy podoba wam sie opcja, że wydam update servera i będzie on przed rozpoczęciem gry pobierał a na zakończenie zapisywał konta na moim serwerze, tak, aby zawsze ten kto hostuje miał aktualne konta? Zrobię tak, że ten kto włącza serwer pobiera konta i w tym czasie żaden inny serwer 0.7.6+ nie może ich pobrać, a następny będzie mógł pobrać dopiero, gdy tamten jest wyłączony wiecej niż 5 minut? Wtedy zawsze na raz działał by jeden serwer z "oficjalnymi" kontami. Dokładnie było by to tak: Odpalam serwer > na stronę www wysyłane jest info, że serwer został włączony, ale jeszcze nie działa pobieram konta > serwer włącza się w tryb gry. strona www widzi go jako normalny serwer ONLINE wyłączam serwer > na stronę www wysyłane jest info, że wyłączono serwer, ale trwa zapis kont konta zostały zapisane na www > na liście serwerów widnieję jako OFFLINE serwer+ podłącza sie gdy gram > niestety, jakiś serwer jest ONLINE, nie można działać jest tylko problem, bo niestety serwer+ może działać jeden na raz, albo na tym drugim będą stare konta... problem w tym, ze jak ktoś nowy dołączy, to jego konto potem zniknie ... dla tego serwer+ mógłby działać jeden na całą sieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Pomysł dobry ale lepiej zastosować go jak będie więcej serverów niż 1 ;p Ale wtedy nie mozna by było wybrac sobie serva np z lepszym łączem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nie, to nie tak. Nadal mogły by być serwery zwykłe, chodzi o to, ze nie kazdy jest w stanie mieć serwer 24/7, a tak były by dyżury. Ja np. w te dni kiedy nie mam laptopa na zajęciach mógłbym też stawiać, ale nigdy nie wiem kiedy zechcę go wziąść ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Gnysek, u mnie to wygląda tak. Serwer się odpala i wysyła o sobie info do serwera stronki MBO. Ten zapisuje odpowiednie dane w pliku wraz z datą zarejestrowania serwera. Kiedy ktoś wchodzi na status, skrypt sprawdza każdy serwer (date jego rejestracji) z aktualną datą, jeśli różnica przekracza 30 min. serwer jest kasowany z listy. Kązdy serwer coi 25 min wysyła ponownie informację do serwera o swoim istnieniu, wtedy data rejestacji w statusie się aktualizuje. W żaden sposób nie wpływa to na działanie serwera ^^. 39.dll ma funkcje i odpowiednie parametry które potrafią nawiązywać połączenie bez freezowania w 1 stepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 rozumiem, że jest to tcpconnect(ip,port,2);, a potem tcpconnected(); ?? bo właśnie chodzi mi o to, żeby czasem freezowania nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jesli tak to ma działac to ja jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Miało nie być updatów, ale czy podoba wam sie opcja, że wydam update servera i będzie on przed rozpoczęciem gry pobierał a na zakończenie zapisywał konta na moim serwerze, tak, aby zawsze ten kto hostuje miał aktualne konta? Zrobię tak, że ten kto włącza serwer pobiera konta i w tym czasie żaden inny serwer 0.7.6+ nie może ich pobrać, a następny będzie mógł pobrać dopiero, gdy tamten jest wyłączony wiecej niż 5 minut? Wtedy zawsze na raz działał by jeden serwer z "oficjalnymi" kontami. Dokładnie było by to tak: Odpalam serwer > na stronę www wysyłane jest info, że serwer został włączony, ale jeszcze nie działa pobieram konta > serwer włącza się w tryb gry. strona www widzi go jako normalny serwer ONLINE wyłączam serwer > na stronę www wysyłane jest info, że wyłączono serwer, ale trwa zapis kont konta zostały zapisane na www > na liście serwerów widnieję jako OFFLINE serwer+ podłącza sie gdy gram > niestety, jakiś serwer jest ONLINE, nie można działać jest tylko problem, bo niestety serwer+ może działać jeden na raz, albo na tym drugim będą stare konta... problem w tym, ze jak ktoś nowy dołączy, to jego konto potem zniknie ... dla tego serwer+ mógłby działać jeden na całą sieć. A jeśli ktoś przerwie działanie serwera np. restartem komputera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Właśnie. To będzie klops ... musiał bym dodać takie coś, ze jak w ciągu 5 minut ponownie włączy ten sam serwer, to zamiast ściągnąć wrzuci konta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Gnysu, można i tak. Ja jak mam być szczery, robie to na protokole HTTP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 w jakich godzinach serwer jest czynny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zależy jaki Sinico na humor xD teraz są świeta wiec działa nieregularnie. Zapisz sobie jego gg i pytaj o serv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 http://almora.gnysek.pl ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 http://almora.gnysek.pl ? :) łał, przecież podawałeś to wyżej :P co chwile to sprawdzam i po prostu pytam w jakich godzinach pojawi się tam napis ONLINE :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No tak, w sumie potem na to wpadłem :P Odpaliłem laptopa :) [ 213.192.107.133 ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi