Skovv Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 siema.proszę o pomoc...w szkole na lekcji robiłem samolot...rzuciłem...babka się wkurzyła i zadała mi prace...jakie siły działają na lecący samolot? xD...muszę to ładnie rozrysować heh xD pomoże ktoś? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 siła grawitacji, siła tarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 siła grawitacji, siła tarcia Napewno tarcia? Raczej oporu (powietrza). Masa ciała, grawitacja, pędu. Więcej nie pamiętam. A nałożyć na kartkę już sam musisz, wszystkiego nie zrobimy ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Kinematyka Tu masz praktycznie wszystko co ci potrzebne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Wpisałem w Google: Dlaczego samolot lata ? i mam x) Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Taa tylko że mi avast pokazuje ze tam jest wirus :sleep1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Kaspersky też tak uważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie zapomnij, że przed startem działa jeszcze siła mechaniczna twoich mięśni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Napewno tarcia? Raczej oporu (powietrza). Masa ciała, grawitacja, pędu. Więcej nie pamiętam. A nałożyć na kartkę już sam musisz, wszystkiego nie zrobimy ^_^ Siła pędu! Haha! xD Fajnie wiedzieć masa ciała i pęd to siły xDDDDDD Poza tym powietrze też jest materialne i też jakieś tam tarcie jest ;] A działają tak: -siła ciężkości mg działająca pionowa w dół -siła oporów powietrza T działająca przeciwnie do kierunku ruchu -siła wyporu Fw pionowo do góry (powietrze tak jak ciecz wypiera wszystko :P ) To takie duże uproszenie. W rzeczywistości to wszystko jest dużo bardziej skomplikowane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 dzieki all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Jaki ten GMClan chętny do pomocy :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Oprócz tego, kąt nosa, nim wyższy, tym prędkość mniejsza, a zatem Siła nośna maleje Nim niżej, wtedy nabiera prędkości i siła nośna rośnie, wtedy najczęściej "upada" ;p Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 dzięki ;] Babka się zdziwi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi