ichigo the shinigani Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam zrobione menu items według przykladu z gmclan napisanego przez gnyska ale gdy klikne spacje menu się nie pojawia. Najprawdopodobniej menu pojawia się w lewym górnym rogu roomu a ja mam room o wymiarach 3000x3000 i postać porusza się w viewie 800x600 i gdy klikne spację menu się nie pojawia. oto pytanie. Czy da si,ę zrobić aby menu pojawiało się w lewym górnym rogu viewa a nie roomu?? Błąd ort. w tytule tematu. Warn +1. Level Up! gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 view_xview[0] i view_yview[0] sie kłania. Jesli ten plecak jest obiektem to : x = view_xview+0 y = view_yview+0 jesli sie rysuje to : draw_sprite(plecak,false,view_xview+0,view_yview+0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichigo the shinigani Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 to jest obiekt ale się rysuje xD a dokladnie cos takiego plik :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 dodaj w obj_draw_menu: GML x = view_xview[0]; y = view_yview[0]; powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichigo the shinigani Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 coś nie działa może źle zrobiłem coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 a dałeś to w stepie/drawie ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 w draw najlepiej, na samym początku kodu, bo inaczej może "skakać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi