XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Zrobiłem swój zegarek: Create: GML g=get_integer('Podaj godziny','') m=get_integer('Podaj minuty','') s=get_integer('Podaj sekundy','') alarm[0]=30 Step: GML if s>=60 { s=0 m+=1 } if m>=60 { m=0 g+=1 } if g>=24 { g=0 } if keyboard_check(vk_left) { s-=1 } if keyboard_check(vk_right) { s+=1 } Draw: GML draw_text(300,300,string(g)+':'+string(m)+':'+string(s)) Alarm 0: GML s+=1 alarm[0]=30 Jak zrobić, że gdy jest s lub m lub g mniejsze lub rowne 9 to przed liczbe ma sie wpisac jeszcze 0 ? Bo stringa z integerem nie mozna połączyć, a jak dam s=0+s to bedzie s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Create GML temp_s=""; temp_m=""; temp_g=""; Draw: GML if s < 10 { temp_s="0"} else { temp_s=""; } if m < 10 {temp_m="0"} else { temp_m=""; } if g < 10 {temp_g="0"} else { temp_g=""; } draw_text(300,300,temp_g + string(g) + ':' + temp_m + string(m) + ':' + temp_s +string(s)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 GML (Draw) var g_, m_, s_; g_ = string( g ) m_ = string( m ) s_ = string( s ) if ( string_length( g_ ) <= 1 ) g_ = string_insert( '0' , g_ , 1 ) if ( string_length( m_ ) <= 1 ) m_ = string_insert( '0' , m_ , 1 ) if ( string_length( s_ ) <= 1 ) s_ = string_insert( '0' , s_ , 1 ) draw_text( 300 , 300 , g_ + ':' + m_ + ':' + s_ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 pff ;/ nic nie widac nie wiem czemu w obu kodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 wsadziłeś obiekt do rooma? sprawdź czy ma zaznaczone visible. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 tak, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 a pozycja 300x300 mieści się w roomie? ja mój kod sprawdziłem i na pewno działa :P użyj trybu debugowania i zobacz co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja też mój kod sprawdziłem i także działa :D https://gmclan.org/up682_11_zegar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 ano 300 na 300 nie miesci sie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 a jak zrobic zeby brało dane z windowsowego zegarka? Za dużo tych 2postów. Ostrzegałem, że następnym razem będzie warn no i... Warn. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 GML (StepDraw) g = current_hour m = current_minute s = current_second Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 haha to po co ja sie męczyłem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi