LRostalski Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Proszę o pomoc Chodzę postacią a razem z nią przesuwa sie ekran(bo plansza jest duża) i chcę wsiąść do samochodu, wsiadam i jade ale ekran juz z samochodem się nie przesuwa. To mam w stepie w bohater if (distance_to_object(auto1) < 10 and (keyboard_check_pressed(ord('Q')))) { view=1 instance_destroy(); global.fura=1 } Na początku gry mam 100 punktów zbieram kolejne i mam np. 150 wsiadam do pojazdu i z niego wychodzę po wyjściu mam tyle co na początku gry czyli 100 a nie 150 To w step w auto1 if (global.fura=1) { if (keyboard_check_pressed(vk_enter)) { global.fura=0 instance_create(auto1.x,auto1.y-30,obj_bohater); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 bo masz on create od playera 100 punktów więc gdy player się tworzy to ma 100punktów ja na twoim miejscu zupelnie innaczej to zrobil edit: np zrób obiekt control bez sprita i wsadz do rooma. on create: global.playerpkt=100 a z playera w create usun te tworzenie punktow no i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 wiem, że się powtarzam, ale zajrzyj https://gmclan.org/up1558_11_wsiadanie_do_auta2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi