Indrycho Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 2. Nigdy nie zapomne jak brat grał i widziałem questa "Idź do mojego męża i spytaj się co chce na obiad" NEVAH! No i teraz wydłużyłeś premierę o tydzień, bo zepsułeś gnyskowi jeden z questów ;]. Gdzie to info? Jak na razie byl tylko screen :) Info było takie, że Tymon nie dał skryptu i musimy dłużej czekać na path ;). ED: Poza tym screen to też w zasadzie info, np. dowiedzieliśmy się, o zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Na path? Tymon, robisz skrypty tworzące pathe dynamicznie xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarX Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Co do zimy... Będzie zmienna pogoda (pora roku) czy nowa część mapy? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Będzie nowa część mapy. Co do update - przenoszę go na pierwszy tydzień marca, teraz mam ważniejsze sprawy na głowie. Jakoś zarówno ja, Tymon, Ranma i Borek mamy drugą połowę lutego tak pracowitą, że nie jesteśmy praktycznie w stanie zrealizować naszych planów do końca bo jak każdy dorosły człowiek mamy inne obowiązki i zabawa zostaje odłożona na później ... mam nadzieję, że wybaczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarX Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Świetnie (no może poza patchem :) )! Racja...! Powodzenia! :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ddusia94 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 I jak tam Gnysiu xD?? Co z Almorą... ? Dostajesz ostrzeżenie za spamowanie, dwa posty wyżej WYRAŹNIE napisałem, co dalej. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 gnysek - Wczoraj, 18:08 - Post #424 I jak tam Gnysiu xD?? Co z Almorą... ? No nie wyrobie... -_-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Spamerom jak temu należy wklejać takie sygnatury jak ma ten spamer . Nie wiem czy sam go wstawił czy gnysek mu podesłał , ale świetnie pasuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam taki pomysł, który mógłby umilić grę. Gdyby tak zwiększyć zakres możliwości serwera? Żeby np. mógł jakieś efekty stawiać na mapie, przedmioty, które nie znikają po chwili, drzewa-iluzje... Czyli taki zbiór gadżetów dla GMa (nie Game Makera tylko Game Mastera), żeby gra się tak szybko nie znudziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Co prawda teraz jesteście zajęci i, i tak nic nie robicie, ale napisze, bo potem zapomnę ;) Otóż tak jak w grze atakujemy (klikamy LPM i następuje atak) tak tarczą powinniśmy się bronić, a nie, że tarcza dodaje nam obronę, podczas używania tarczy nie możemy atakować i na odwrót. W przeciwieństwie do miecza (gdzie uderzamy raz) tarczę można utrzymać w pozycji obronnej, przytrzymując przycisk jej użycia (używanie tarczy mogło by być pod przyciskiem rolki), w tym czasie można by chodzić, ale dość powoli. Myślę, że urozmaiciło by to rozgrywkę, szczególnie jeśli używanie tarczy dawało by więcej obrony niż teraz. ED: Mogło by być też tak, że tarcza niema pkt obrony, tylko mnożnik posiadanej obrony, np. x1.20 i jeśli mamy 70 obrony to po użyciu tarczy mieli byśmy 84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Hmm, nad tarczą pomyślimy, pogadam z Borkiem co on myśli na ten temat. Prace nad Almorą wznowię od wtorku, bo czekam na wynik ostatniego egzaminu, na szczęście pozostałe już zdałem xD Mam 13/14 egzaminów zaliczone xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Tarcza miała być w Darkosenie, wydaje mi się, że nie ma co zmieniać gameplayu Almory pod tym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Mam taki pomysł, który mógłby umilić grę. Gdyby tak zwiększyć zakres możliwości serwera? Żeby np. mógł jakieś efekty stawiać na mapie, przedmioty, które nie znikają po chwili, drzewa-iluzje... Czyli taki zbiór gadżetów dla GMa (nie Game Makera tylko Game Mastera), żeby gra się tak szybko nie znudziła. To może od razu interpreter prostych komend i AL - Almora Language xD skryptowane eventy wczytywane z plików zewnętrznych ! Yey! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 To może od razu interpreter prostych komend i AL - Almora Language xD skryptowane eventy wczytywane z plików zewnętrznych ! Yey! xD Haha dobre, a ja mam lepszy pomysł! dodawanie własnych czarów, poprzez LUA. No wiecie, że dodajesz własny skrypt i jest nowy czar / itemek / potwór :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Tak, użytkownicy będą sobie dodawać mega wypaśne spelle nic nie kosztujące i w ten sposób zniszczą grę do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Gracze lubią mieć super wypaśne spelle :] W Almorce wysokolowelowy mag nie ma takich superowych megahiperczarów na cały ekran i dalej, on chciałby taki który za jednym kliknieciem wyludni całą Alebrę xD. Według ciebie by to zniszczyło grę, według mnie by przedłużyło jej żywotność, nowe itemy,czary,potwory. Pomysłowość graczy nie zna granic, może ktoś chciałby zrobić bardziej roleplejowy server i dodać jakiś bossów czy podmienić potwory na humanoidy i zrobić średniowiecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Zobaczmy takiego Warcrafta 3, sama gra szybko się nudzi po przejściu singla, ale taki gracz wymyślił dote, i teraz W3 jest wieczne xD. Eee dobra... to kiedy ten update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 dote ...czyli Hero Defence'y, Tower Defence'y, Castle Defence'y, Hero Areny, Footmen i wiele, wiele innych. @Ranma: Host konfigurowałby wszystko, a klient wybierałby sobie odpowiedni dla niego serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Omg, jakiś gracz stworzyłby właśnie te superowe megahiperczary i biegał kosząc resztę graczy. Aż któryś z tamtych zrobiłby item dający nieśmiertelność i również kosił innych graczy. W końcu każdy byłby nieśmiertelny i jednym czarem niszczyłby cały świat ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Kto powiedział, że użytkownicy mają sobe sami dodawac spelle? Tylko administartor serwera powinien mieć możliwosc dodania czegos takiego w plikach i chyba właśnie to mieli na myśli Crackkk i pablo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Farkraj. Naprawdę muszę cytować dosłownie, żeby ludzie domyślili się, do kogo się odnoszę? ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Po co to gadacie, dobre wiecie, że i tak gnysek/Tymon/Borek nie zrobi możliwości głębszej zmiany konfiguracji serwera... :P Aczkolwiek jakieś pro-czary by się przydały - była by motywacja, żeby jednak wbić ten następny level... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Aaaa tego to nie wiesz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Zobaczmy takiego Warcrafta 3, sama gra szybko się nudzi po przejściu singla, ale taki gracz wymyślił dote, i teraz W3 jest wieczne xD. Eee dobra... to kiedy ten update? Wczoraj trochę nad nim siedziałem i zbliżam się ku końcowi, ale... ostatnio miałem trochę różnych spraw na głowie i nie wszystko mi wyszło tak jak się spodziewałem - więc dajcie mi jeszcze kilka dni na pozbieranie się do kupy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Spoks :) Przynajmniej powiedzieliście żeby czekać cierpliwie , że macie dużo spraw i spokój . Chociaż długo żadnego postu nie było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 @Osiem Gracze/Administratorzy, czy administratorzy to też nie gracze almory, czy gracze nie tworzą serverów? Nie mówiłem konkretnie że gracze na serverze w każdej chwili sobie robią czary... Tylko administrator servera np. wykorzystując pomysły graczy dodaje czary,itemy,przeciwników. Czy naprawdę muszę wykładać wszystko dosłownie żeby było zrozumiałe ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Niestety dla niektórych tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Kurde, ja tylko tak sobie palnąłem z tym czytaniem skryptów xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Ok, żeby nie było, że nic się nie dzieje: http://blog.gnysek.pl/396/almora-076-coraz-blizej Takie małe nieoficjalne info. Gdy wyjdzie patch, oczywiście pojawi się news tutaj i na stronie GS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi