Markuz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam ponownie, mam taki problem, da sie zrobic w GM tak, aby pobieralo dane z MySQL z obojetnie jakiego servera? tzn. ja bym mial dane do SQL tylko samo pobieranie danych :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 RM_HTTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 gmsql na gmc.yoyogames.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Większość serwerów nie pozwala na pobieranie danych inaczej niż z localhosta - to znaczy, że można odczytać tylko bazę znajdującą się na tym samym komputerze co uruchomiona aplikacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 więc trzeba korzystać ze skryptów php, np w GET można dać zapytanie, ale wtedy to będzie bardzo niebezpieczne dla aplikacji... i całej produkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 heh nom ale uzylem juz GET wiec mam nastepny problem :) taki kod: GML HTTP_Send( polaczenie , "PR UP System",'http://localhost/pu-system/dodaj.php?nazwa='+string(nazwastrony)+'&kategoria=ogolne&url='+string(adres2)+'&asd=dodaj'); Czy jest on poprawny? Na stronce dodaje mi sie wszystko oprocz URL, skrypt na stronce jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi