Hunter Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Hmm a po co rejestracja przez www? przeciez wchodzisz w klienta i mozesz myk myk i zarejestrowany . =D i od razu do gry . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 taki bajer :P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Cholera , ja chce serva XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nooo, zapraszamy :] bo chcemy zrobić eventy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 co to jest, a raczej gdzie to jest?: "Forgotten Tower" ? bo dorwalem jakis bloody bush i ma opis: "item for forgotten tower". Z gory dziekuje za odpowiedz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Borek jeszcze nie zrobil. A, i status serwa pokazuje off ale jest on - hunter gg wylaczyl bo gra i chyba mu to coś zwalnia. EDIT: A jednak serwer nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Czemu mnie kompletnie zczyściło? Zero itemków na sobie i w invetory O.o dowód: http://img88.imageshack.us/img88/6587/czystkahe4.jpg EDIT: Aaa, pewnie wina tego ze serwer nie dziala. Tylko czemu mnie z gry nie wywalilo w takim razie? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 @Up: Bug spowodowany łączem*. Reconnect to naprawi. * - albo zabezpieczenie przed hackowaniem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Eh nie wiem czemu ale server nawalił i nie odpowiadał musiałem zrestartowac ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tylko jakim hackowaniem? O.O ja sobie przechodze z undergrounda do hidden shop 2 a tam patrze: czystka na mnie. Robie reconect i wyskakuje mi: "server acceptation failed" O.O Nie kumam co jest grane. da sie to naprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Poczekajcie prosze z questami do 16, proosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jesli morro bedzie to pewnie i zrobi jakiegos questa, bo mnie chyba nie bedzie ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dawać ludzie, to bossa zrobie, a nawet moze dwa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czy z dungeonów jest jakieś przejście do sklepu w Depp Forest? Jak tak to czy moglby mi ktoś dac wskazowki jak tam dojsc? :) Z gory dziekuje za odpowiedz EDIT: juz nie trzeba - odpowiedz juz dostalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jutro moga wystapic problemy z dostepnoscia servera przez cały dzien ;/ Przyczyną tego bedzie lekki remont w trakcie ktorego bd musiał odłaczyc i wyniesc komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dodałem nowy event tkzw. quest który nie będzie zawsze dostępny. Proszę się zaznajomić z jego szczegółami :] Niedługo dodam drugą turę questów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Szkoda , że na niższych lvl nie można będzie mieć guardiana :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dodaj jeszcze Druida plz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Eeeeee, co? To nie jest wyświetlenie informacji jakiejkolwiek którą podam plikowi, lecz to jest warunek czyli np. if status=guardian draw_text(x,y,"Guardian) Aż takiego dostępu do almory to nie mam żeby dodawać warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tą władze ma tylko Borek, a ze jak narazie skupia sie na aliensach to bedziemy musieli jak juz to czekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja mam też taką władzę, ale nie rozwijamy Almory. Cokolwiek się zmieni w jej kodzie, to kompilacja i test to prawie 3 minuty, do tego nowy silnik nad którym pracowaliśmy robią Triberiana działał jakieś milion razy szybciej i mapy były jeszcze większe, więc aż żal nie przenieść starej almory na nowy silnik, ale to z kolei zajęło by dobre kilka tygodni, więc wniosek jest taki, że można ją równie dobrze napisać od zera xD Tym bardziej, że w kwestii alienów Borek napisał fajnie protokół UDP, którego nie było w Almorze (tam jest tylko TCP), dzięki czemu nie ma tylu lagów, więc znów trzeba by go dodać do Almory. I to kolejna rzecz, którą trzeba by przepisać... za dużo, na prawdę za duzo czasu. Ale nie martwcie się, na pewno Almora zostanie jeszcze reaktywowana, zaraz po wydaniu aliensów, poza tym był też plan wersji single player :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Co więcej, podpisująć się pod gnyska postem dodam, iż obecnie używany w Aliensach dll odpowiedzialny za dźwięk, wczytuje pliki zjadając prawidłową ilość pamięci. Czyli jak plik zajmuje 100KB, to gra zabiera 100KB ramu, a nie tak jak w przypadku shitowskim systemie GM plik 100KB zajmuje w pamięci 400KB. Almora naprawdę po średnim updacie zyskałaby wiele na optymalizacji, lecz niestety zwyczajnie nie mam na to czasu. Jeszcze powtórzę gnyska słowa, dzięki systemowi UDP lagi spadłyby baaardzo znacznie. Ostatnio przeglądając temat Almory na forum YOYOGames natrafiłem na post 39stera, autora 39dll i właśnie napisal mi, że pierwsze co powinienem zrobić, to użyć protokołu UDP - miał rację, wiedziałem o tym, ale to nie jest takie proste jak się wydaje, teraz już umiem i możemy cieszyć się grając w Aliens :) Jeżeli Aliensy będą w takiej fazie, że spokojnie będzie można grać, to Almora będzie przerobiona, zawsze to powtarzałem i tak będzie. Jakbyście jeszcze trochę mnie naciskali, to zrobiłbym update, bo mnie wystarczy odpowiednio zmotywować, ale postanowiłem, że mimo wszsytko póki w trakcie są Aliensy, to nie ma żadnych updatów, bo później wyskakują jakieś zakompleksione osoby i pieprzą mi, że GS nie ma żadnych produkcji skończonych chociaż sami nic nie zrobili co mogłoby być ciekawe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale przecież 39dll potrafi obsługiwać UDP, nawet moje MBO go używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tak, ale jak robisz grę, to trzeba wprowadzić UDP od poczatku, a nie jak ją skończysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale przecież 39dll potrafi obsługiwać UDP, nawet moje MBO go używa. a ktoś napisał, że 39dll nie może używać UDP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Server stoi ale strasznie mi laguje .. nie moge bic plantow of death :/ Co jest ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tak, ale jak robisz grę, to trzeba wprowadzić UDP od poczatku, a nie jak ją skończysz :P Że co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 To, że Almora była pisana pod TCP i pod koniec już nie bardzo da się tego przerobić na UDP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Server stoi ale strasznie mi laguje .. nie moge bic plantow of death :/ Co jest ?? To raczej nie jest wina moja ale twojego łącza i nic na to nie poradze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 To, że Almora była pisana pod TCP i pod koniec już nie bardzo da się tego przerobić na UDP. Bzdury, ja MBO też przerabiałem, a wierz mi, że ogromy kodu tam były. Zajęło mi kilka dni, może 3. Po prostu motywacji trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi