PRT Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 MAm problem robie gre p dla kzuyna bo ma przyjechac :P i mam problem ;] Jest to gra rpg juz grafiki troche jest ale stanalem na tej rzeczy ;] Obiekty : Ludek Ludek_atak Ludek uzywa opcji image_angle=direction; I che zeby gdy obroce sie ludkiem o iles tam i nacisne ctr (np) to ludek zamienia sie w ludek_atak ktory stwarza sie obrocony tak samo jak ludek :D Jak to zrobic ? ;] ---- Lekko temat przekrecilem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 w wcisnieciu ctrl w obiekcie Ludek instance_create(x,y,Ludek_atak) with(Ludek_atak) {direction=Ludek.direction;image_angle=Ludek.direction} instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRT Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Eror ze nie znaleziono zmiennej direction ;] co teraz ? a tak Of topick (sory) : -Dlaczego jak cche skopiowac jakis tekst z internetu i wkleic go do jakeigos (byle jakiego) programu to przed wklejonym tekstem pojawiaja mi sie jakie slitery typu : ą ę ś ć i jeszcz ejakeis niewidoczne :P ? Da sie to rozwiazac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 jakto nie moze znalesc, jezeli obiekty nazywaja sie Ludek i Ludek_atak to wszystko jest dobrze zrobione, sprawdzalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 może tak: przy naciśnięciu ctrl: instance_create(x,y,Ludek_atak) with(Ludek_atak)direction=Ludek.direction; instance_destroy(); w stepe: image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRT Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzieki dalo rade ;] i ostatnie ;].... mam ten object : ludek_atak i chce zeby na koncu miecz pojawial sie kwadracik :D ;] wiec wpisuje instance_create(x,y,kwadrat) i jak obiekt jest w poczatkowym stanie to kwadrat pojawia sie na koncu miecza ale jak sie obroce to juz nie na koncu :D.....ale w tym samym miejscu co za 1 razem ;] jak zrobic tak zey caly czas na koncu miecza powstawal po obroceniu sie ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ustaw origin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 MAm problem robie gre p dla kzuyna bo ma przyjechac :P i mam problem ;] Jest to gra rpg juz grafiki troche jest ale stanalem na tej rzeczy ;] Obiekty : Ludek Ludek_atak Ludek uzywa opcji image_angle=direction; I che zeby gdy obroce sie ludkiem o iles tam i nacisne ctr (np) to ludek zamienia sie w ludek_atak ktory stwarza sie obrocony tak samo jak ludek :D Jak to zrobic ? ;] ---- Lekko temat przekrecilem :P <{POST_SNAPBACK}> Ty PRT z gór się urwałeś czy co? Stawiasz więcej byków niż jest ich w meksyku. :whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi