Jaklub Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Taka dawka gmowych śmieci, które raczej do niczego mi się nie przydadzą. Używajcie jak chcecie, byleby creditsy (=D) się dla mnie znalazły. Pewnie jeszcze trochę ich opublikuję, na razie tyle. zawiera: - Moles - mojego najstarszego gmowego klona wormsów (2006 rok) - Geostomp/Super Geostomp - takie moje cuś robione na złość Makreli (2007-2008 rok) - JTetris - klon tetrisa na ligę 24 (2008 rok) - Sky Madness - turlanie kulki w 3d (2008 rok) - Goomrace - pierwsza multiplayerówka, mało co zrobione (ale grać przez sieć już się da), reaktywacja demka z 2005 roku (2008 rok) - Mario 3D - jakieś tam testy platformówki w 3d (2008 rok) - Time Slip Z - klon homebrew z pierwszego plejstejszyn, na yoyo compo, nie zdążyłem (2008 rok) - Fire Luigi Armageddon - z ligi 24, ma poważnego buga (łatwo go usunąć) (2008 rok) - This Game Contains FAIL - też z ligi 24 (2008 rok) http://www.uploader.pl/?d=B38DFD511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No niektóre te gry są fajne tylko szkoda, że wszystkie to platformówki. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No niektóre te gry są fajne tylko szkoda, że wszystkie to platformówki. 4/5 LOL WAT Pogrubione to platformówki - Moles - mojego najstarszego gmowego klona wormsów (2006 rok) - Geostomp/Super Geostomp - takie moje cuś robione na złość Makreli (2007-2008 rok) - JTetris - klon tetrisa na ligę 24 (2008 rok) - Sky Madness - turlanie kulki w 3d (2008 rok) - Goomrace - pierwsza multiplayerówka, mało co zrobione (ale grać przez sieć już się da), reaktywacja demka z 2005 roku (2008 rok) - Mario 3D - jakieś tam testy platformówki w 3d (2008 rok) - Time Slip Z - klon homebrew z pierwszego plejstejszyn, na yoyo compo, nie zdążyłem (2008 rok) - Fire Luigi Armageddon - z ligi 24, ma poważnego buga (łatwo go usunąć) (2008 rok) - This Game Contains FAIL - też z ligi 24 (2008 rok) Jakaś połowa gier jest TYLKO z widokiem od boku. Jeśli nie rozróżniasz gatunków, to o nich nie pisz, bo właśnie miałem dobry humor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Człowieku chyba tobie gorzej. To, że napisałem platformówki to znaczy, że od boku <_<. Zresztą co ja będę z tobą gadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Komputerowa gra platformowa (zwyczajowa nazwa platformówka) to gra zręcznościowa polegająca głównie na poruszaniu bohatera po wielu mniej lub bardziej urozmaiconych lokacjach, często po wielopoziomowych platformach - stąd nazwa gatunku, unikaniu pułapek i likwidacji bądź unikaniu przeciwników, a zbieraniu różnych nagród i dodatków - takich jak choćby pieniążków, kamieni szlachetnych, dodatkowych żyć czy powerupów. Do kanonu gier platformowych zalicza się takie tytuły jak na przykład: Super Mario Bros, Donkey Kong. Śmieci jak śmieci :P Mi się nie przydadzą, może komuś innemu tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Człowieku chyba tobie gorzej. To, że napisałem platformówki to znaczy, że od boku <_<. Zresztą co ja będę z tobą gadał. Gry, w których jest inny widok niż w 2D platformówkach (pogrubione): - Moles - mojego najstarszego gmowego klona wormsów (2006 rok) - Geostomp/Super Geostomp - takie moje cuś robione na złość Makreli (2007-2008 rok) - JTetris - klon tetrisa na ligę 24 (2008 rok) - Sky Madness - turlanie kulki w 3d (2008 rok) - Goomrace - pierwsza multiplayerówka, mało co zrobione (ale grać przez sieć już się da), reaktywacja demka z 2005 roku (2008 rok) - Mario 3D - jakieś tam testy platformówki w 3d (2008 rok) - Time Slip Z - klon homebrew z pierwszego plejstejszyn, na yoyo compo, nie zdążyłem (2008 rok) - Fire Luigi Armageddon - z ligi 24, ma poważnego buga (łatwo go usunąć) (2008 rok) - This Game Contains FAIL - też z ligi 24 (2008 rok) Mario 3D bo napisałeś "od boku". A to jest tak bardziej "od pleców". WIĘC: SHUT THE **** UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Co wy chcecie. Te śmieci są zawaliste, a w łeb tym którzy dyskryminują platformówki. =) Powiem Ci Jaklub, że mógłbyś niektóre projekty w końcu zakończyć tak w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 @Tymciu: jak wiesz z doswiadczenia - Ci na prawde dobrzy koderzy, nigdy lub prawie nigdy nie koncza swoich projektow bo co chwila przychodza pomysly na coraz nowsze, lepsze rozwiazania :D Brawo Jaklubie! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zapewne Egzekutorowi chodziło o widok platformowy :P Ja też gdy słyszę o platformówce myślę o widoku z boku, tak więc można pomylić te dwa pojęcia :) GameCreator: Widoki w grach http://sasq.programuj.com/pl/Gra/Widoki/index.html#Plat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tak, ale Jaklub akurat ma możliwości na ich dokończenie. Choćby Sheepy Track. Z kodem sam sobie przecież poradzi. Większą część grafik ma, częściowo może jeszcze używać starych, a resztę przecież bym zrobił. Ja muszę tylko widzieć, że coś robi i wiedzieć czego dokładnie potrzebuje. Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ci na prawde dobrzy koderzy, nigdy lub prawie nigdy nie koncza swoich projektow bo co chwila przychodza pomysly na coraz nowsze, lepsze rozwiazania biggrin.gif też tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 O, fajne rzeczy w tym śmietniku! :D Ja też tak mam, że nie kończę. Skończyłem jak na razie tylko 1, na jakieś 150 (przed utratą danych sprzeda paru dni liczyłem foldery :D). Na pewno skończę The Legends of Arkanoid :P I zgodzę się z Tymkiem - mógłbyś wreszcie skończyć jakąś grę Jaklub. Robisz same fajne gry - wszystkie mi się podobały (które widziałem). Tylko szkoda właśnie, że nie były skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 I zgodzę się z Tymkiem - mógłbyś wreszcie skończyć jakąś grę Jaklub. Robisz same fajne gry - wszystkie mi się podobały (które widziałem). Tylko szkoda właśnie, że nie były skończone. Na razie muszę wreszcie się zebrać i spróbować zrobić multiplayera w JWormsach (no i dokończyć samą grę), później zajmę się takim Sheepy Trackiem. Na Gravtrotera już raczej nie ma nadzei, ale kto wie. Maddo House takim wygrzebanym projektem był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi