TeoTN Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Mam taki kod: <?php echo "<form action=\"admin.php?submit=1\" method=\"post\"> Autor: <input type=\"tekst\" name=\"author\"><br> Tytuł: <input type=\"tekst\" name=\"tytul\"><br> Treść newsa: <textarea name=\"news\" cols=\"20\" rows=\"7\"></textarea><br> <input type=\"submit\" value=\"DODAJ\"></form>"; if ($_GET[submit]==1) { $dodaj = $_POST[tytul] . "|"; $dodaj .= $_POST[news] . "|"; $dodaj .= $_POST[author] . "\n"; echo $dodaj; $plik = fopen("niusy.txt","a+"); fseek($plik,0); fwrite($plik,$dodaj); fseek($plik,0); $zawartosc=fread($plik,filesize($plik)); echo $zawartosc; } ?> i, nie wiedzieć czemu, nie zmienia nic w pliku :/ czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Spróbuj ustawić chmod pliku do zmiany na 777, przynajmniej 666 :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 error_reporting(E_ALL) na początku wyświetli ew. błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 W szkole mam właśnie php(klasa o profilu zarządzanie informacją) i wydaje mi się że powinno być $plik=fopen("jakisplik.txt","a") a nie a+. Jeśli dalej nie działa to musisz chmodować katalog bo nie ma uprawnień do zapisu plików. Jak się mylę to mnie poprawcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 ustawiłem chmod dla folderu chmod("php",777); chmodowany też był plik i w ogóle... reporting nic nie wykazał, użyłem raz a+, raz a (swoją drogą a+ służy do dodania, a potem do odczytu, a samo a tylko do dodania, a ja tam mam odczyt, więc...) NIE DZIAŁA :/ W święta mi takie świństwo robi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To sprawdź, czy ci działa na innych argumentach, np. w i wpisujesz wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 niestety w żaden sposób nie da się edytować tego pliku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 No to masz problem ;o Zmień serwer, albo spytaj się tych kolesi, co oferują hosting. Darmowy, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Darmowy ^^ Tylko to dość oficjalna strona i niedawno zmieniła adres ^^ A ja nie mam pomysłu na serwer, który by dorównywał cba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To se kup boo.pl ;ó Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Eeee... patrzyłem wczoraj, ale to szkolna i szkoła "płacić nie będzie", a dla mnie to nie interes, tym bardziej, że jestem absolwentem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To wrzuć na jakieś badziewie i niech żałują ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Wiesz, no nie chcę odstawiać chałtury ^^ Ma działać jak trzeba i tyle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Znajdź hosting, na którym wszystko będzie działać, ale np. będą reklamy, będzie mulił czy coś takiego. ;o Powiedz im, że darmowe jest złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 No gadałem z informatyczką, mówi, że jak będzie tanio to może być :D Ale najpierw muszę sprawdzić, czy kod aby na pewno jest ok. Czy jest ktoś chętny sprawdzić, czy u niego to działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To może spróbuj opcją "r" i "w", ewentualnie "a" jeżeli chcesz dodać coś na końcu pliku. Ja jakoś do innych opcji nie mam zaufania. Możesz spróbować funkcją file_get_contents() oraz file_put_contents(). Upewnij się też, czy na pewno plik edytowany ma uprawnienia. Możesz je ustawić na przykład Total Commanderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi