Jaklub Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jest + i jest - i -. + Podoba mi się. :) Czasami fajnie odpalić i postrzelać. - Żywcem z przykładu. Przydałoby się przynajmniej przerobić grafikę. - Zrób kontrolery samochodów, bo to chore, by jeździły gdziekolwiek się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 jest w końcu pierwsza pełna wersja dorobiłem ładne menu i motory możesz ją ściągnąć tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 trochę się namęczyłem ale jest w końcu pierwsza pełna wersja możesz ją ściągnąć tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 -brak dźwięku -brak misji -ok 80% tej gry niezrobiłeś ty :] + ładnie spakowane :D A zresztą j a też zrobiłem taką gre i też na podstawie tego samego przykładu umieściłem w niej moją dzielnice dałbym ją tu ale kur** załącznik niedziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 - co z audio - co to są te mrówki - ai samochodów jest mizerne + fajnie się wyżyć + ładne menu pauzy 69/100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 mrówki to po prostu mrówki jeśli wam się nie podobają to mogę je usunąć acha co do audio to jeśli chcecie konkretne piosenki żeby były to dajcie linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 http://www.gmclan.org/up444_4_do_gta.html Tu znajdziesz 4 dźwięki do "Kariery Gangstera" i jeden niekonkretny utworek mid do radia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 ja mam już audio do radia tylko nie chciałbym obciążać tak mocno pliku gry jak zrobić żeby odtwarzało z folderu gry a nie pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 ja mam już audio do radia tylko nie chciałbym obciążać tak mocno pliku gry jak zrobić żeby odtwarzało z folderu gry a nie pliku Musisz użyć odpowiednich funkcji, wszystkie znajdują się w helpie. Miłego szukania i czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 wiem o co ci chodzi chodzi o ramkę main2 w zakładce resources jest replace a sound from a file ale ja niemam zarejestrowanej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Najprostszym rozwiązaniem jest zarejestrowanie GMa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 pewnie że najprostszym ale skąd wziąść kasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 a ma ktoś może łedny kursor pasujący do tej gry jeśli tak to jakby mógł to niech da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Masz na loadingu pistolety. No właśnie. Wykorzystaj guna na kursor - obrócisz go w wbudowanym sprite editor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 ale okno loadnigu nie jest spritem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ale jest bitmapą, z której zkopiujesz jeden pistolet i przeniesiesz go na sprite cursora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 nie chciało mi się grzebać znalazłem w necie kursor co prawda średnio pasuje do gry ale może być a właśnie jak zrobić kodem żeby odtwarzało płytę i w którym miejscu wstawić aby jak wejdziesz do samochodu zaczęło odtwarzać a jak wyjdziesz przestało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son_of_the_Kidnaper Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Całkiem fajna ta GRA GUT ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 jak zrobić kodem żeby odtwarzało płytęChodzi Ci o płytę włożoną do napędu CD-ROM? aby jak wejdziesz do samochodu zaczęło odtwarzać a jak wyjdziesz przestało Gdy ludzik jest w samochodzie wklejasz kod sound_play(muzyczka), a gdy z niego wyjdzie dajesz sound_stop(muzyczka). A gdzie to wkleić to nie napisze, bo nie wiem jakim sposobem zrobione jest wsiadanie do samochodu. PS: Czy mógłbyś używać w postach znaków przystankowych i wielkich liter? To by nam bardzo ułatwiło czytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 A jak zrobić żeby odtwarzało muzyczkę z folderu gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Uuu, tu już potrzeba zarejestrowanego game makera. Ale gdy już go wytrzaśniesz, użyj funkcji sound_replace i working_directory. I sound_play, oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 A dokładniej napisz mi dokładnie jak to napisać mam zarejestrowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 W evencie startującym grę napisz: sound_replace(muzyczka,working_directory+'\muzyka\muzyka.mp3',3,0) To był odczyt utworu 'muzyka.mp3' z folderu 'muzyka' w katalogu z grą. A potem tylko: sound_loop(muzyczka) Koniec. Nie jestem pewny, czy wejdzie, bo nie mam zarejestrowanego GM-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 coś nie chce działać.Ma ktoś może lepszy skrypt.A właśnie bym zapomniał przydałby się grafik do mojej gry.Acha przypomniało mi się jeszcze jedno Jaklub ty mówiłeś żebym zrobił ai samochodów a jak zrobić żeby jeździły po wybranej ścieżce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Co do ścieżki jazdy samochodów: zrób path. Co do odtwarzania muzyki: najłatwiej i najszybciej będzie przez MCI. Dam ci parę przykładów użycia MCI: - odtwarzanie pliku WAV MCI_command('play waveaudio ! nazwa_pliku.wav'); - odtwarzanie CD AUDIO MCI_command('play cdaudio from 1'); - odtwarzanie plików MP3 (muzyka) MCI_command('play MPEGVideo ! nazwapliku.mp3'); Pełen spis urządzeń MCI znajdziesz w pliku WIN.INI dostępnym w katalogu z Windowsem, a wszystkie komendy MCI na stronie http://webdude.republika.pl/mci.html , ale myślę, że play ci wystarczy narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joy Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 ladna gra dla malych dziecui :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 To ja teżmuszęcośpowiedziećo tym demie . no to tak .minusy: -nie e orginalny pomysł :( -nie da się wysiąść samochodu(a przynajmniej ja nie mogłem) :( - jak tylko wjechałem w samochud to się zaklinowałem :( -troche grafika niewyraźna :( plusy: - sam bym se nie poradził żeby cośtakiego zrobić :) - i.......... mam nadzieję że zrobisz tą grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joy Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jest bardzo dobrze tylko samochod jest za malo swiateczny Mi by sie nie chcvialo tyle robic wiec gratuluje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Krzychu1111 a może byś ty był grafikiem do mojej gry acha a jak zrobić żeby gra z małego ekranu przeszła na pełny ekran napiszcie najlepiej kodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jeśli chcesz aby gra była od razu w trybie fullscreen, to klikasz na Global Game Settings i zaznaczasz opcję Start in Full-screen mode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi