Pitero Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam. Mam mały problem z uruchomieniem gry RPG. Gdy włączam ją wyskakuje mi taki błąd: ERROR in action number 1 of Draw Event for object Hero: Error in code at line 2: draw_text(16,16,'Level:'+string(global.lvl)); at position 41: Unknown variable lvl Nie wiem co się dzieje ponieważ zainicjowałem global.lvl = 1; ... Następnie wyskakuje cała masa będów apropo Doświadczenia i innych... Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 a masz w object Hero w Create zmienną lvl? EDIT: spróbuj global usunąć w create to pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 a masz w object Hero w Create zmienną lvl? EDIT: spróbuj global usunąć w create to pójdzie. :( Kod z inicjacji się nie wykonuje. Ew. spróbuj w Debug Mode sprawdzić wartość globalnej lvl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Najlepiej wszystkie zmienne globalne wstaw w jakiś kontrolujący obiekt, który tworzy się jako pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 wstaw ten kod (global.lvl = 1) w start game lub w creation code pierwszego roomu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitero Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 hmmm... nie działa żadna ze zmiennych: global.lvl = 1; global.expedience = 0; global.hp = 100; global.zloto = 0; global.maxhp = 100; global.hp2 = 100; W debugu wyskakuje mi error przy nich, a nic nie dało wsadzenie do innego objektu... E: Dobra narazie sobie jakoś poradziłem ale dzięki za pomoc. Proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi