borubarartur Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mam pytanie czy w GML'u jest jakiś odpowiednik C++'owego goto i jeżeli istnieje to jak się używa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 nie ma. ew. usunięto xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Co ma wspólnego goto z draw_text? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 nie ma nic, goto służy do przeniesienia się w daną część kodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Tak naprawdę goto w C++ używa się bardzo rzadko i tylko w pewnych przypadkach. Takie skakanie po kodzie generalnie nie jest dobrym pomysłem. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Jak dla mnie to używanie goto świadczy o niskim poziomie wiedzy rpogramusty. Bo, kurde, wszystko da się zrobić na pętlach/warunkach, zamiast używać cholernie nieczytelnego nieczytelnego goto. Lepiej se poćwicz używanie pętli. Nauczysz się nimi zastępować jakąkolwiek formę goto w 10 minut zabawy, a interpretować ciekawy algorytm w którym występuje masa instrukcji goto będziesz dłużej... To, że coś łatwo użyć nie oznacza, że jest lepsze. Choć i tak nie ma tego w GM'e, więc o czym ja mówię... :P Edit: A, i jeśli przed goto dodasz jakąś linię kodu i zapomnisz zmienić numerek to wystąpi błąd do którego moze być czasem cieżko dojść... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi